fbpx
Kúsok raja v srdci mesta…

Výstava NP Slovenský raj s názvom : „ Kúsok raja v srdci mesta„

Miesto : Hlavná 48, Košice

Vstup : voľný

Otvorenie výstavy : 13.4.2015 o 17:00 hod

Trvanie výstavy : 13.4.-5.6.2015

Program otvorenia výstavy:

  • prednáška o NP Slovenský raj
  • Novinky v Slovenskom raji
  • Horská záchranná služba (práca a život horského sprievodcu a záchranára)
  • premietanie dokumentárneho filmu o Slovenskom raji

Prezentácia je skoncipovaná v duchu nosnej myšlienky Regionálneho informačného bodu (RIB) – byť vstupnou bránou do regiónu, a je nefalšovaným kúskom národného parku v centre metropoly východu. Návštevník dostane príležitosť „dotknúť sa raja“ prostredníctvom autentických artefaktov privezených práve z tohto unikátneho kúska Košického kraja a načerpať tak inšpiráciu na budúci výlet do jeho malebnej prírody. Príťažlivou formou si vyskúša turistické chodníky, spozná hlavné „NAJ“ rajských roklín, či „TOP 10 zaujímavostí národného parku“, aby si ich mohol neskôr naostro vychutnať v realite.

Cieľ výstavy :

Inšpirovať domáceho, ale aj zahraničného návštevníka informačného bodu k návšteve tejto jedinečnej destinácie, ktorá ponúka osobitú atmosféru turistiky, prostredníctvom zabudovaných rebríkov, stúpačiek, či reťazí v lone takmer nedotknutej, čarokrásnej prírody.

NP Slovenský raj :

Národný park Slovenský raj sa rozprestiera v severovýchodnej časti Slovenského rudohoria. Toto svojrázne územie je mimoriadne bohaté na prírodné hodnoty a krásy, s komplexom ihličnatých a listnatých lesov sa nachádza na pôvodne súvislej, eróziou rozbrázdenej plošine. Medzi typické fenomény krajiny patria náhorné planiny, hlboké kaňony, rokliny, vodopády, povrchové krasové javy a atraktívne podzemné priestory s kvapľovou a ľadovou výzdobou. Najvyšším bodom národného parku je Predná hoľa (1545 m n. m.). Najznámejšími roklinami sú Suchá Belá, Piecky, Sokol a Kyseľ s početnými vodopádmi. Zvyškami pôvodne plochého reliéfu sú náhorné planiny Glac, Geravy, Pelc a Skala. Nachádza sa tu takmer 200 jaskýň a priepastí, z ktorých je sprístupnená len Dobšinská ľadová jaskyňa (UNESCO). K zaujímavým geomorfologickým javom patrí aj 11 km dlhá prielomová dolina Hornádu. Slovenský raj sa môže popýšiť aj najhustejšou sieťou turistických chodníkov zo všetkých chránených území na Slovensku.



TLAČOVÁ SPRÁVA: BirdTour: Rozkvet ekoturizmu v srdci Európy, s unikátnym pohľadom na vtáctvo

Spojenie prírody a turizmu s myšlienkou oživiť a zatraktívniť prihraničný región prináša medzinárodný projekt s názvom…

TLAČOVÁ SPRÁVA: Zádielska tiesňava sa teší z noviniek, ktoré podporia turistickú infraštruktúru celej doliny

Nové informačné centrum pri vstupe do Zádielskej tiesňavy a 3 metre vysoké drevené sochy Haravarkov pri Zádielskej chate sú výsledkami…

Projekt REJOICE zmení nevyužitý potenciál rieky Hornád

Nevyužitý potenciál rieky Hornád z hľadiska ekoturizmu sa rozhodli zmeniť partneri projektu REJOICE (RivEr JOurney…