fbpx
Novinárom z Česka, Poľska a Maďarska sme predstavili top ornitologické lokality na Kraji sveta

Naša organizácia Košice Región Turizmus v spolupráci s SOS BirdLife Slovensko zorganizovala infocestu v rámci cezhraničného projektu Bird Tour SKHU/1902/1.1/060 pre skupinu novinárov a influencerov z Českej republiky, Poľska a Maďarska.  

V súčasnosti je v turizme niekoľko nových trendov pre úzke cieľové skupiny. Zamerali sme sa na jeden z nich. Birdwatching, alebo pozorovanie vtákov, sa v posledných rokoch zaradilo medzi obľúbené aktivity voľného času. Vieme, že náš región má veľký potenciál rozvoja turizmu aj v tejto oblasti, nakoľko sa tu nachádza viacero významných ornitologických lokalít.

Senianske rybníky v obci Senné na východe Slovenska patria medzi najvýznamnejšie ornitologické lokality v Európe. Navštevujú ju skúsení ornitológovia, milovníci zvierat aj rodiny s deťmi zo širokého okolia, ale aj zahraničia. Možno tu vidieť nielen vtáky, ktoré na Slovensku hniezdia, ale aj exotickejšie druhy, ktoré sa u nás iba zastavia. 

Počasie skupine novinárov a influencerov vskutku veľmi prialo, preto sme počas návštevy rybníkov prešli všetky zaujímavé miesta – náučný chodník, Iňačovskú studňu – vahadlovú studňu uprostred pasienkov, pri ktorej je altánok a ohnisko, rozhľadňu, ale aj kaštieľ. 

S pozorovaním vtáctva sme pokračovali na vodnej zážitkovej ceste v Oboríne, na náučnom chodníku v Ižkovciach a na Morskom oku vo Vihorlatských vrchoch. Každá lokalita má svoje osobité čaro a zaujme z rôznych dôvodov. Aj napriek tomu, že dôvod našej cesty na každej zastávke bol vždy rovnaký, dojem z miesta a zážitok z pozorovania lokálneho vtáctva bol vždy iný. 

Veríme, že osobné skúsenosti a zážitky účastníkov press tripu budú pretavené do mediálnych výstupov a oslovia nadšencov tohto druhu cestovania. 

Projekt je spolufinancovaný z prostriedkov Európskej únie z Európskeho fondu regionálneho rozvoja, www.skhu.eu.  

 

 


Predstavili sme novú ponuku školských výletov do krajiny Haravara a jednodňových autobusových výletov pre rok 2024

Náš Regionálny informačný bod priniesol svoju rozmanitú ponuku aktivít pre nadchádzajúcu turistickú sezónu 2024. Okrem tradičných…

Poznáme víťazov druhého ročníka inovatívnej súťaže Umenie na mieste X

Druhý ročník inovatívnej súťaže Umenie na mieste X, ktorá prináša landartové umelecké diela do návštevníckych lokalít Košického…

TLAČOVÁ SPRÁVA: BirdTour: Rozkvet ekoturizmu v srdci Európy, s unikátnym pohľadom na vtáctvo

Spojenie prírody a turizmu s myšlienkou oživiť a zatraktívniť prihraničný región prináša medzinárodný projekt s názvom…