fbpx
NOVÁ PUBLIKÁCIA – TIPY NA VÝLETY

Tipy na výlety – návod na získanie neopakovateľných zážitkov

Vedeli ste, že práve na východnom Slovensku je dokonca najväčšia koncentrácia atraktivít ako aj 16 z 21 pamiatok svetového dedičstva UNESCO? A to všetko je dostupné priamo z východiskového miesta výletov – Košíc – do maximálne 2 hodín cesty autom.

Z neprebernej ponuky atrakcií, ktoré sa usilujú získať pozornosť návštevníkov pripravila Krajská organizácia cestovného ruchu Košický kraj výber toho naj, čo možno v košickom regióne vidieť.

Tipy na výlety predstavujú osem jednodňových výprav za krásami prírody, historickými pamiatkami a fascinujúcimi scenériami, ktoré spája jeden spoločný prvok – na každom z odporúčaných miest získate zážitky, ktoré inde neponúkajú. Destinácia Košický kraj je bohatá na kultúrne i prírodné pamiatky UNESCO, máme tu Spišský hrad, drevený kostolík v Ruskej Bystrej, či výnimočný jaskynný komplex v Slovenskom krase. Zážitková brožúra vás pozýva túlať sa po historických uličkách starého mesta, objavovať nepoznané krásy Slovenského raja či vychutnať si tokajské vína v úžasných pivniciach alebo pri západe slnka vo viniciach.

Vyberte sa putovať za zážitkami z Košíc do regiónu a Tipy na výlety – Objavovanie toho naj z košického regiónu sú koncipované tak, aby uspokojili preferencie rôznych cieľových skupín, pričom sa sústreďujú predovšetkým na ponuku rodinných výletov ako aj na páry mladých či starších.

Okrem vytipovania najzaujímavejších atrakcií ponúkajú prehľadný itinerár každej cesty aj s odhadom časovej náročnosti. A keďže väčšina (až 70%) návštevníkov cestuje po košickom regióne autom, tak sú tieto výlety prispôsobené práve tomuto spôsobu dopravy.

Autor Tipov na výlety si neosobuje právo na definitívny výber toho najzaujímavejšieho, čo sa v kraji nachádza. „Vychádzal som z dlhodobých prieskumov a štatistík návštevnosti, až som zúžil výber na predkladaných 8 výletov,“ hovorí Peter Germuška. „Okrem časových rozvrhov, máp a užitočných informácií si na publikácii cením najmä obrazový sprievod, ktorý sa nám podarilo zostaviť vďaka neustále budovanej databáze fotografií.“

Tipy na výlety – Objavovanie toho naj z košického regiónu budú pre návštevníkov kraja k dispozícii vo všetkých informačných centrách v kraji. KOCR KK očakáva zvýšený záujem návštevníkov, ktorý tak napomôže rozvoju cestovného ruchu a služieb v ňom poskytovaných na území destinácie Košický kraj.

Publikácia Tipy na výlety vyšla s finančnou podporou Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR.

Plánovanie dovolenky, či putovanie za zážitkami z Košíc do regiónu na jeden deň je najjednoduchšie aj s našou novou aplikáciou. Preto si nezabudnite zadarmo stiahnuť novú destinačnú mobilnú aplikáciu Košice Región Turizmus. Je dostupná na Google Play alebo v App Store.

Srdečne vitajte pri spoznávaní košického regiónu!



VÝCHOD – VÁŠ CAMP – medzinárodný veľtrh cestovného ruchu Caravan Bike Travel v Nitre 2024

Nadšenie pre karavaning a kempovanie si v ostatných rokoch nachádza stále viac priaznivcov na Slovensku i vo svete. Jediný veľtrh na…

Projekt REJOICE zmení nevyužitý potenciál rieky Hornád

Nevyužitý potenciál rieky Hornád z hľadiska ekoturizmu sa rozhodli zmeniť partneri projektu REJOICE (RivEr JOurney…