fbpx
Milá kuriozita na súťaži Terra Incognita

Že náš kvíz Viem, odkiaľ som?! si za uplynulé mesiace svojej existencie získal stabilnú základňu súťažiacich, je fakt. Každý mesiac sa v pohodovej, prajnej (a trošilinku aj konkurenčnej) nálade stretávajú ľudia, ktorí toho o našom regióne vedia veľa a chcú sa toho dozvedieť ešte viac. Milý paradox priniesla v posledný novembrový piatok (25.11.2016) vedomostná súťaž základných škôl Terra Incognita. Pri víťazstve tímu Súkromnej základnej školy Slobody 1, Košice svieti aj rukopis učiteľa Petra, ktorý pravidelne s dospeláckym tímom Pivečko úspešne zdoláva otázky nášho kvízu a spolu vyhrávajú mesiac čo mesiac.

Teraz si, ako dospelý „vedúci výpravy“ vychutnal víťazstvo svojich zverencov v konkurencii 14 tímov zo základných škôl. Žiaci museli preukázať vedomosti o histórii, pamiatkach, osobnostiach a tradíciách Košického kraja, ale aj zručnosť a kreativitu v zdobení perníkov.

Víťazný tím školákov zo SZŠ Slobody išiel, podobne ako kvízový tím ich učiteľa, spôsobom štart-cieľ: „Naši chlapci a dievčatá ukázali, že na škole máme žiakov, ktorých nám môžu všade závidieť. Na súťaž Terra Incognita sme sa pripravovali takmer dva mesiace a oplatilo sa – prakticky od začiatku obsadili líderskú pozíciu, z ktorej ich nedokázal až do konca nikto zosadiť a zúročili tak vedomosti, ktoré spolu nadobudli,“ uviedol učiteľ Peter Jonáš podľa ktorého si jeho zverenci – práve vďaka precíznej príprave – budú dobre pamätať názov dreveného kostolíka v Ruskej Bystrej a ľahko spoznajú napríklad aj nástroj na česanie čučoriedok.


TLAČOVÁ SPRÁVA: Zádielska tiesňava sa teší z noviniek, ktoré podporia turistickú infraštruktúru celej doliny

Nové informačné centrum pri vstupe do Zádielskej tiesňavy a 3 metre vysoké drevené sochy Haravarkov pri Zádielskej chate sú výsledkami…

Halov močiar

Prídeme oň? Halov močiar - domov vzácnych a ohrozených druhov.

https://www.youtube.com/watch?v=ge7duJiV5FE "Keď sa povie Halov močiar, predstavím si mokraď plnú života. Priamo na tejto lokalite…