fbpx
Maratónsky expres odviezol 240 bežcov

Parádna atmosféra, desiatky bežcov a niekoľkohodinová cesta, ktorá vďaka Maratónskemu expresu ubehla tak ľahko, ako maratónska štyridsaťdvojka. Cestovať do Košíc na 96. ročník Medzinárodného maratónu mieru ste mohli mimoriadnym vlakom Maratónsky expres, ktorý bral cestujúcich v staniciach po severnej trase od Bratislavy.

Tohtoročný Maratónsky expres bol akousi prvou lastovičkou na koľajniciach. Nadviazal na turistické vlaky, ktoré Košice Región Turizmus vypravuje na vnútro-regionálnej báze. V tomto prípade však šlo o spiatočný spoj medzi dvoma slovenskými metropolami po trase Bratislava – Trnava – Leopoldov – Trenčín – Považská Bystrica – Žilina – Vrútky – Ružomberok – Liptovský Mikuláš – Poprad – Spišská Nová Ves – Košice a späť.

Úspešný produkt, ktorý treba opakovať

Maratónskym expresom sa do Košíc odviezlo vyše 230 pasažierov. Z toho 164 ich nastúpilo na začiatku trasy, v staniciach Bratislava – Trnava – Leopoldov. Zvyšná štvrtina pristúpila v staniciach od Trenčína po Spišskú Novú Ves. Tieto čísla nemožno hodnotiť inak ako obrovský úspech. Maratónsky expres preto určite vypravíme aj o rok!

A čo bežcov do vláku prilákalo?

Možných odpovedí je viacero, každý cestujúci sa ale zrejme nájde aspoň v jednej z nich:

  • Skvelý program, vďaka ktorému cesta (inak zdĺhavá a nudná) ubiehala oveľa rýchlejšie: Workshopy s profesionálnymi športovými trénermi, párty-vagón a bežecký pás priamo na palube.
  • Väčšina spolucestujúcich bola z tej istej krvnej skupiny: B ako bežci.
  • Cena, ktorá nijako nepresahovala bežné cestovné vo vlakoch na tejto trase.
  • Ekologické a pohodlné cestovanie, autá ostali pekne zaparkované doma.

Nevedeli ste o Maratónskom exprese?

Tak to je vážne škoda, pretože o ňom bolo celkom počuť. Napríklad, na vlnách Rádia Slovensko, Fun Rádia a Rádia Expres:

Alebo ste o vlaku mohli čítať u nás, ďalej v online aj printovej verzii magazínu RUNGO, na portáli beh.sk, na webe Teraz.sk či SME.sk. A, samozrejme, na webe i v newslettri Medzinárodného maratónu mieru.

V Maratónskom exprese sme viezli aj štáb RTVS, takže ako to vo vlaku vyzeralo, si môžete pozrieť v športovej relácii Góly – body – sekundy z 5. októbra 2019. Reportáž Ivana Janka priamo z vlaku sa začína v čase 10:00.


maratónsky expres banner

Maratónsky expres vznikol vďaka spolupráci:


TLAČOVÁ SPRÁVA: Zádielska tiesňava sa teší z noviniek, ktoré podporia turistickú infraštruktúru celej doliny

Nové informačné centrum pri vstupe do Zádielskej tiesňavy a 3 metre vysoké drevené sochy Haravarkov pri Zádielskej chate sú výsledkami…

staba

OBNOVA HRADU KRÁSNA HÔRKA A REVITALIZÁCIA BEZPROSTREDNÉHO OKOLIA HRADU 

Obnova hradu Krásna Hôrka, ako aj realizácia mnohých novostavieb v podhradí a okolí hradu sa uskutočňuje podľa projektovej dokumentácie…