fbpx
LETNÝ PRIESKUM „LETO 2013“. DOVOLENKA PRI VODE A KULTÚRA ŤAHÁ DOVOLENKÁROV DO KOŠICKÉHO REGIÓNU.

Krajská organizácia cestovného ruchu Košický kraj v spolupráci s Košickým samosprávnym krajom aj tento rok spustili v letnom období prieskum na zistenie spokojnosti návštevníkov v jednotlivých dovolenkových oblastiach v Košickom kraji s názvom „LETO 2013“.

„Do vyhodnotenia sa tento rok zapojilo 7 informačných centier s celoročnou prevádzkou (Dobšiná, Moldava nad Bodvou, Rožňava, Smižany, Spišský Nová Ves, Michalovce, Veľké Kapušany) a 2 sezónne (Vinné/Hôrka a Kaluža). Dotazníky vyplnilo spolu 439 respondentov, čo je nárast o cca 20 % oproti minulému roku, vďaka tomu sa nám podarilo získať dôležité informácie od návštevníkov kraja pre naše ďalšie aktivity“ hovorí Miroslava Šeregová Hnatková z KOCR KK.

Turisti, ktorí sa zastavili v informačných centrách vypĺňali dotazníky s otázkami týkajúcimi sa motívu ich návštevy, dostupnosti informácií a kvality poskytnutých služieb. Dotazníky boli k dispozícii v šiestich jazykoch (slovensky, anglicky, nemecky, maďarsky, rusky a poľsky).

Najpestrejšie zastúpenie návštevníkov nám poskytlo Informačné centrum v Spišskej Novej Vsi. Možnosť vyjadriť sa využili návštevníci z Južnej Afriky, USA, Holandska, Francúzska, Izraela, Nového Zélandu, Rakúska, Ruska, Ukrajiny, Bieloruska, Česka, Maďarska, Austrálie, Nemecka, Poľska, Anglicka, Švédska, Lotyšska a Talianska, pokračuje v hodnotení prieskumu Miroslava Šeregová Hnatková z KOCR KK.

Najdôležitejšie zistenia z prieskumu sú: ts_vysledkyprieskumu_leto-2013_ms

Vzhľadom na dôležitosť informácií získaných prieskumom sme sa rozhodli prieskum v ďalšom roku rozšíriť. Plánujeme zapojiť do tejto aktivity viaceré subjekty cestovného ruchu a sledovať spokojnosť návštevníkov nielen v letnom období, ale počas celého roka.

Autor : KOCR Košický kraj


VÝCHOD – VÁŠ CAMP – medzinárodný veľtrh cestovného ruchu Caravan Bike Travel v Nitre 2024

Nadšenie pre karavaning a kempovanie si v ostatných rokoch nachádza stále viac priaznivcov na Slovensku i vo svete. Jediný veľtrh na…

TLAČOVÁ SPRÁVA: Zádielska tiesňava sa teší z noviniek, ktoré podporia turistickú infraštruktúru celej doliny

Nové informačné centrum pri vstupe do Zádielskej tiesňavy a 3 metre vysoké drevené sochy Haravarkov pri Zádielskej chate sú výsledkami…

Projekt REJOICE zmení nevyužitý potenciál rieky Hornád

Nevyužitý potenciál rieky Hornád z hľadiska ekoturizmu sa rozhodli zmeniť partneri projektu REJOICE (RivEr JOurney…