fbpx
Lepší zážitok, bezpečnejší pohyb a prepojenosť turistických trás

Košice Región Turizmus v spolupráci s Klubom Slovenských turistov obnovil 341,8 km turistického značenia v rámci Košického kraja, čo prispieva k lepšej navigácii a informovanosti turistov v teréne. 

Nie každý turista si ihneď uvedomí, aké dôležité sú preňho turistické značky. Kvôli ním sa nestratíte, nájdete rýchlejšie cestu, ale aj nové atraktívne miesta, o ktorých ste možno ani len netušili. Vďaka ním sa počas pobytu v prírode cítite bezpečnejšie a máte pocit, že niekto na vás dohliada. Stačí im len porozumieť a držať sa turistického značenia. 

Aby ste sa počas vášho výletu nestretávali s poškodeným a už nie práve najlepšie viditeľným značením, obnovili sme v kraji veľké množstvo prvkov turistického značenia, smeroviek i tabuliek. Pod taktovkou Klubu slovenských turistov sa obnovilo značkovanie tak, aby nedošlo k narušeniu a sťaženiu bezpečného pohybu turistov. Turistom sme zabezpečili obnovu turistických chodníkov aj tým, že sme vyčistili trasy od porastov.

Turistické značkované trasy vás privedú na zaujímavé miesta, pretože zrozumiteľné značenie vás dokáže správne usmerniť len po označených trasách. A práve to prispieva aj k ochrane prírody v Košickom kraji. Obnove turistického značenia sa potešia nielen všetci milovníci turistiky, ale tiež  miestni a budúci návštevníci.

Aktivita je zrealizovaná s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky.


Poznáme víťazov druhého ročníka inovatívnej súťaže Umenie na mieste X

Druhý ročník inovatívnej súťaže Umenie na mieste X, ktorá prináša landartové umelecké diela do návštevníckych lokalít Košického…

Halov močiar

Prídeme oň? Halov močiar - domov vzácnych a ohrozených druhov.

https://www.youtube.com/watch?v=ge7duJiV5FE "Keď sa povie Halov močiar, predstavím si mokraď plnú života. Priamo na tejto lokalite…