fbpx
Košice región žil na ITF Slovakiatour 2019 hokejom

Nedá sa povedať, že by východ republiky nebol v Bratislave dostatočne silno reprezentovaný po celý rok. Je však iba pár takých dní, keď to z Bratislavy do Michaloviec zvládnete po vlastných a len na pár krokov. Veľtrh cestovania ITF Slovakiatour 2019 tradične, koncom januára, spojil na výstavnej ploche bratislavskej Incheby nielen slovenské regióny, aby tak cestovateľom ponúkol bonboniéru atraktívnych miest a zážitkov.

Expozícia Košice región vychádzala z vlaňajšieho priestorového riešenia, ktoré sa snaží o minimalistickú grandióznosť a odráža svetové trendy. Samotný dizajn reagoval na najvýznamnejšiu tému tohto roka v cestovnom ruchu u nás – Majstrovstvá sveta v hokeji 2019. To sme sa snažili obsiahnuť aj v hlavnom claime, ktorý znel: Košice – hlavné mesto Hokejovej republiky. Áno, bolo to do istej miery provokatívne heslo, ale žiadne separatistické nálady ho nesprevádzali. Je skrátka úplne jasné, že počas hokejového šampionátu sa Slovensko mení na hokejovú republiku, keď idú všetky (i geograficko-podpichovačné) šarvátky bokom a všetci povzbudzujeme jeden tím. A ten bude hrať práve v Košiciach. Preto hlavné mesto. Veď vy nám to v tej Bratislave na tých pár dní doprajete, však?

Okrem hokejového vizuálu v národných farbách pútala pozornosť návštevníkov aj obrovská obrazovka, ktorá prakticky tvorila plášť poschodovej konštrukcie za front-deskom. Mimochodom, za ním si čo-to vytrpeli dievčatá (prepáčte) za jednotlivé destinácie Košického regiónu. 20 štvorcových metrov LED panelov za chrbtom – to je už fajnový radiátor.

Koncept stánku Košice región i tohto roku vychádzal z filozofie, ktorú Košice Región Turizmus forsíruje ako stavebný kameň rozvoja cestovného ruchu. Okrem jednotlivých destinácií či subjektov pôsobiacich v našom kraji preto na ploche vyše 150 metrov štvorcových dostali priestor aj kľúčoví hráči v oblasti dopravy osôb – leteckí dopravcovia, ktorí aj počas MS v hokeji priblížia náš región svetu prostredníctvom Letiska Košice: Turkish Airlines, Eurowings a poľský LOT.


Predstavili sme novú ponuku školských výletov do krajiny Haravara a jednodňových autobusových výletov pre rok 2024

Náš Regionálny informačný bod priniesol svoju rozmanitú ponuku aktivít pre nadchádzajúcu turistickú sezónu 2024. Okrem tradičných…

TLAČOVÁ SPRÁVA: BirdTour: Rozkvet ekoturizmu v srdci Európy, s unikátnym pohľadom na vtáctvo

Spojenie prírody a turizmu s myšlienkou oživiť a zatraktívniť prihraničný región prináša medzinárodný projekt s názvom…

Hokejová liga majstrov na Kraji sveta

Športoví fanúšikovia nielen z Košíc a Košického kraja sa v týchto týždňoch tešia z významnej športovej udalosti.…