fbpx
Kamenec – pristávacie mólo

Projekt Kamenec – pristávacie mólo bol realizovaný na severnom brehu Zemplínskej šíravy v stredisku Kaluža – Kamenec. Bolo vybudované nové pristávacie mólo pre lode i záchranné zložky na pláži pri hoteli Glamour. Trendom je aktívny oddych pri vode a rôzne vodné športy – surfovanie, vodné lyže, vodné skútre, jachting, vodné bicykle a vyhliadkové plavby loďou. Nové mólo vytvorilo podmienky pre tieto aktivity a rozšírilo tak ponuku služieb nielen samotného hotela, ale aj strediska Kaluža – Kamenec. Výletná loď Zemplín doteraz premávala len zo strediska Vinné – Hôrka, po dobudovaní móla rozšírila svoje plavby aj zo strediska Kaluža – Kamenec. Pontónové mólo bolo navrhnuté tak, aby zabezpečilo rýchle a bezpečné vplávanie, či vyplávanie plavidiel a plynulé manévrovanie plavidiel, ich kotvenie a vyväzovanie, prípadne formovanie lodných zostáv.

Cieľom projektu bol rozvoj zážitkovej turistiky. Ponuka vodných športov a aktivít sa rozšírila a vyhliadkové plavby sú vítaným a turistami vyhľadávaným zážitkom.

Projekt prostredníctvom relatívne jednoduchého riešenia rozšíril ponuku vodných atrakcií v rekreačnom stredisku i ponuku služieb samotného Hotela Glamour. Zároveň vybudovaním móla prispel i k zvýšeniu bezpečnosti pri prevádzkovaní týchto aktivít. Najväčšiemu záujmu turistov sa asi teší najmä rozšírenie ponuky vyhliadkových plavieb výletnou loďou Zemplín. Realizácia projektu zvýšila počet vodných atrakcií v tejto oblasti a tak sa spolupodieľa na vytvorení vhodných podmienok na strávenie aktívnej dovolenky na Zemplínskej šírave.

Projekt bol financovaný z grantového programu Krajskej organizácie cestovného ruchu Košický kraj.



Expozícia VÝCHOD - VÁŠ CAMP na Caravan Bike Travel 2024

Košický a Prešovský samosprávny kraj (v rámci svojich krajských organizácií cestovného ruchu Košice Región Turizmus a Severovýchod…

TLAČOVÁ SPRÁVA: BirdTour: Rozkvet ekoturizmu v srdci Európy, s unikátnym pohľadom na vtáctvo

Spojenie prírody a turizmu s myšlienkou oživiť a zatraktívniť prihraničný región prináša medzinárodný projekt s názvom…

TLAČOVÁ SPRÁVA: Zádielska tiesňava sa teší z noviniek, ktoré podporia turistickú infraštruktúru celej doliny

Nové informačné centrum pri vstupe do Zádielskej tiesňavy a 3 metre vysoké drevené sochy Haravarkov pri Zádielskej chate sú výsledkami…