fbpx
ITF Slovakiatour 2016

Košice, 3.2.2016

V dňoch 28.-31. januára 2016 sa naša organizácia predstavila na 22. ročníku medzinárodného veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakiatour v Bratislave.

Krajská organizácia cestovného ruchu Košický kraj / Košice región turizmus (KOCR KK) sa veľtrhu zúčastnila ako spoluvystavovateľ v spoločnom stánku Košického samosprávneho kraja (KSK), ktorý zastrešil ponuku aktívneho trávenia voľného času v jeho štyroch historických subregiónoch: Dolný Spiš, Gemer, Dolný Zemplín a Abov/ Košice. Košice región turizmus navyše návštevníkom predstavil ponuku programu KSK Terra Incognita, ktorý sa nesie naprieč všetkými regiónmi a ponúka garantované podujatia a aktivity reflektujúce kultúrnu a historickú tradíciu Košického kraja ako turistickej destinácie.

Samotný stánok priťahoval pútavým vizuálom vytvoreným z najpôsobivejších fotografických záberov z nášho kraja. Návštevníci sa so záujmom pristavovali, aby sa informovali o nových ponukách v miestach dobre známych ako aj v tých dosiaľ neobjavených. Zástupcovia našich regiónov sa s nimi radi podelili o tipy na zážitky turistické, kultúrne, či gastronomické. Priamo na ploche stánku si návštevníci mohli vychutnať sladké kapustníky z Gemera, ktoré vznikali priamo pred ich očami. Mohli si tiež zaspievať alebo sa pozvŕtať v rytmoch spišskej ľudovej hudby Romana Barabasa.

Program Terra Incognita prispel najmä hodnotnými informačnými materiálmi, ktoré sú na začiatku kalendárneho roka dôležitým zdrojom informácií pre tých, ktorí sa počas prichádzajúcej sezóny chystajú na cestu do nášho kraja. Veríme, že si pre svoju návštevu vyberú aj niektorý z termínov, v ktorých program Terra Incognita ponúka jedno zo svojich TOP Podujatí 2016.

O svojich dojmoch, očakávaniach, či cestovateľských preferenciách nám návštevníci zanechali správu aj v ponúkanom elektronickom dotazníku, ktorý odbor kultúry a cestovného ruchu KSK pripravil a vyhodnotí v spolupráci s Technickou univerzitou Košice. Výsledky tohto prieskumu poslúžia ako dáta pre ďalšie smerovanie manažmentu destinácie Košický kraj.

Tím Košice región turizmus sa už teraz teší na opätovné stretnutia s návštevníkmi nášho stánku, tentoraz už nielen pri fotografiách, ale pri skutočných atraktivitách nášho krásneho kraja.


VÝCHOD – VÁŠ CAMP – medzinárodný veľtrh cestovného ruchu Caravan Bike Travel v Nitre 2024

Nadšenie pre karavaning a kempovanie si v ostatných rokoch nachádza stále viac priaznivcov na Slovensku i vo svete. Jediný veľtrh na…

Predstavenie nového cezhraničného projektu - Attraction

Zádielska tiesňava je jednou z najobľúbenejších a najnavštevovanejších turistických lokalít v Košickom kraji. Pozývame vás na…

Umenie na mieste X otvára svoj 2. ročník - v Košickom kraji vyrastú ďalšie diela

Projekt Umenie na mieste X, ktorý priniesol do Košického kraja päť unikátnych landartových diel, má pokračovanie. Organizácia Košice…