fbpx
Eko-novinka: Na Tokaji pribudol turistický vláčik

Návštevníci najmenšej slovenskej vinohradníckej oblasti Tokaj môžu v septembri tohto roka (2019) využívať nový spôsob prepravy medzi vinárstvami. Ekologický turistický vláčik ich odvezie medzi tokajskými vinárstvami. Za jeden deň tak môžu Tokaj spoznať a ochutnať na viacero spôsobov. Vláčik je vhodnou voľbou aj pre cestujúcich z Tokajského cykloexpresu na potulkách Tokajom.


Čo robiť na Tokaji? Inšpirujte sa v tomto článku.



elektrický vláčik na tokaji

Vláčik premáva každý týždeň od štvrtka do nedele

Turistický vláčik je bežným spôsobom presunu menšieho počtu turistov na kratšie vzdialenosti v rámci jednej lokality. Na Tokaji mnohým návštevníkom práve takáto možnosť chýbala, keďže pre tento región je typický vinársky turizmus. 

Vláčik jazdí počas septembra a októbra, každý týždeň od štvrtka do nedele po trase Čerhov – železničná a autobusová stanica, Vinárstvo J&J Ostrožovič (V. Tŕňa), Gazdovské pivnice (V. Tŕňa), Vinárstvo Tokaj Macik Winery (M. Tŕňa), Vyhliadková veža Tokaj (M. Tŕňa), Vinárstvo Chateau GRAND BARI (V. Bara) a späť.

Odchody turistického vláčika

  • Vo štvrtok, piatok a nedeľu odchádza z Čerhova o 10:00 a o 15:00, s príchodom do Chateau GRAND BARI približne o 12:00, resp. 17:00. Návrat do Čerhova je okolo 12:40, resp. 17:40.
  • V soboty odchádza z Čerhova o 9:00 a 14:00, s príchodom do Chateau GRAND BARI približne o 11:00 a 16:00.
    Návrat do Čerhova je okolo 11:40, resp. 16:40

Jazda v turistickom vláčiku pre jednu osobu stojí 5 eur, deti do 18 rokov majú prepravu zdarma.


Zatiaľ skúška na mesiac, na budúci rok už celú sezónu

Turistický vláčik na elektronický pohon funguje v septembri a októbri 2019 v pilotnej prevádzke, aby sa vychytali všetky prevádzkové muchy. Prenájom vláčika finančne podporili organizácia Košice Región Turizmus spoločne s Košickým samosprávnym krajom. Prevádzku má na starosti obec Malá Tŕňa. Do budúceho roka sa ráta so zakúpením vlastného vláčika, ktorý by mal na Tokaji fungovať počas celej ťažiskovej turistickej sezóny, teda od mája do konca septembra.


Cestovný ruch v Košickom kraji pokračuje v stabilnom raste. Destinácia Kraj sveta má za sebou úspešné leto a zážitkami nabitý rok 2023

Návrat legendárnej lanovky, moderné umenie na turistických „križovatkách“, obľúbené podujatia, významné infraštruktúrne projekty,…

TLAČOVÁ SPRÁVA: BirdTour: Rozkvet ekoturizmu v srdci Európy, s unikátnym pohľadom na vtáctvo

Spojenie prírody a turizmu s myšlienkou oživiť a zatraktívniť prihraničný región prináša medzinárodný projekt s názvom…

Umenie na mieste X

UMENIE NA MIESTE X

Poznáme mená umelcov, ktorých diela pribudnú na mapu turistických atraktivít Krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región…