fbpx
Autentickosť Slovenska španielom učarovala…

Slovenská agentúra pre cestovný ruch (SACR) spolu so subjektmi aktívnymi v propagácii destinácií cestovného ruchu – KOCR a OOCR Slovenska zorganizovali infocestu pre španielskych zástupcov vydavateľstva Anaya Touring Club, ktoré bude publikovať reedíciu knižného sprievodcu po Slovensku v španielskom jazyku pre španielsky a latinskoamerický trh.

Cieľom infocesty bolo zviditeľnenie atraktivít Slovenska. KOCR Košický kraj zabezpečila skupinke prehliadku toho naj čo v našom kraji máme.

Malá skupina začala svoje potulky v regióne Spiš, kde navštívili NP Slovenský raj, mesto Spišská Nová Ves, UNESCO mesto Levoča, dominantu nášho kraja Spišský hrad, či UNESCO Rímsko – katolický kostol Ducha Svätého v Žehre s nádhernými, originálnymi freskami. Svoje ďalšie objavovanie krás regiónu začali v preslávenej vinohradníckej oblasti Tokaj, následne sa presunuli do mesta Košice, kde si vychutnali autentickú prehliadku mesta so známym sprievodcom Milanom Kolcúnom.

Ich ďalšie spoznávanie pokračovalo v regióne Gemer, kde navštívili perlu kultúry – kaštieľ Betliar, Slovenský Taj Mahal – Mauzóleum rodiny Andrássyovcov v Krásnohorskom Podhradí, mesto Rožňavu a UNESCO jaskyňu Domicu. Deň plný na zážitky zavŕšili na ranči v Brzotíne. Poslednou zastávkou pred presunom na západné Slovensko bol unikát medzi jaskyňami – UNESCO Ochtínska aragonitová jaskyňa.

Španielski zástupcovia vydavateľstva Anaya Touring Club sa zhodli sa na tom, že nielen náš kraj, ale celé Slovensko je veľmi autentické, obdivovali krajinomaľbu, kultúrne pamiatky, lesy a celkovú pohostinnú atmosféru. Veríme, že sa ich zážitky pretavia do aktualizovaného sprievodcu po Slovensku, ktorý bude inšpirovať k návšteve našej pre španielsky a latinskoamerický trh málo známej destinácie.



TLAČOVÁ SPRÁVA: BirdTour: Rozkvet ekoturizmu v srdci Európy, s unikátnym pohľadom na vtáctvo

Spojenie prírody a turizmu s myšlienkou oživiť a zatraktívniť prihraničný región prináša medzinárodný projekt s názvom…

Otvorenie cezhraničného projektu BirdTour

Pri príležitosti predstavenia nového cezhraničného projektu vo významnej ornitologickej lokalite Senianske rybníky Vás pozývame na jeho…

Halov močiar

Prídeme oň? Halov močiar - domov vzácnych a ohrozených druhov.

https://www.youtube.com/watch?v=ge7duJiV5FE "Keď sa povie Halov močiar, predstavím si mokraď plnú života. Priamo na tejto lokalite…