fbpx
Zasnežený veľtrh cestovného ruchu ITF Slovakiatour 2015

Košice, 5.2.2015

Krajská organizácia cestovného ruchu Košický kraj sa v dňoch 29. 1. – 1. 2. 2015 predstavila na 21. Medzinárodnom veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakiatour 2015 Košický kraj. Pridali sme sa tak k 362 vystavovateľom, ktorí na tradičnom stretnutí bojujú o priazeň návštevníkov. Napriek veľmi komplikovaným poveternostným podmienkam na veľtrh zamierilo vyše 60.000 návštevníkov, ktorí si mohli naše atrakcie nielen pozrieť, ale aj ochutnať. Medzi vzácnymi hosťami sa objavil aj prezident SR Andrej Kiska.

Čím sme sa pochválili?

Pozornosť zaznamenali karta zliav v Slovenskom raji, jedinečný Thermal park na Zemplínskej šírave, Medzinárodné Motocyklové preteky FIM-ISDE 2015 v Košiciach a okolí a veľa ďalších noviniek. V expozícii Košického kraja sa predstavili OOCR Raj a OOCR Spiš, Zemplínska OOCR, OOCR KOŠICE – Turizmus, ale aj mesto Rožňava – centrum Gemera. Veľtrh opätovne potvrdil stabilnú pozíciu a zaznamenal pozitívny ohlas u návštevníkov. Medzi atraktívnymi destináciami sa predstavili aj Seychely a Spojené štáty americké. Partnerom veľtrhu bol Moravskosliezsky kraj, ktorý sa predstavil v jedinečnej hokejovejexpozícii ako organizátor nadchádzajúcich Majstrovstiev sveta v hokeji. Za svoj originálny prístup k predstaveniu tradícií sa stal laureátom ceny ITF Slovakiatour 2015.

A čo na veľtrhu zaujalo náš tím? Nesporne to bola expozícia Bratislavy v podobe kaviarne, či využitie husitskej tradície v expozícii Juhočeského kraja. Inšpiratívny bol aj prístup KOCR Prešovského kraja, ktorá počas veľtrhu vyhlasovala víťazov návštevníckych súťaží a ankiet, realizovaných v roku 2014.

Autor: KOCR KK


V Gombaseku sme otvorili ďalšiu zipline dráhu v kraji

V spolupráci s Košickým samosprávnym krajom (KSK) a OZ Pre rozvoj Gombaseku sme úspešne otvorili ďalšiu Zipline dráhu v našom…

TLAČOVÁ SPRÁVA: BirdTour: Rozkvet ekoturizmu v srdci Európy, s unikátnym pohľadom na vtáctvo

Spojenie prírody a turizmu s myšlienkou oživiť a zatraktívniť prihraničný región prináša medzinárodný projekt s názvom…

Novinárom z Česka, Poľska a Maďarska sme predstavili top ornitologické lokality na Kraji sveta

Naša organizácia Košice Región Turizmus v spolupráci s SOS BirdLife Slovensko zorganizovala infocestu v rámci cezhraničného projektu…