fbpx
Zahraniční novinári zviditeľňujú náš kraj

Írsky novinár Brendan Harding si vyskúšal let balónom nad Košicami, spoznal Tokajskú oblasť a Zemplínsku Šíravu. Okrem iného píše aj o tom, že Košický kraj na východe Slovenska ukrýva množstvo prekvapení.

Maďarská žurnalistka Hajnálka Fucskó sa zamerala hlavne na Tokaj, no spomína aj Košice a Zemplínsku Šíravu s Thermal parkom.

Maďarského novinára Petra Dravúcza zaujala podobne ako jeho kolegyňu kulinária nášho kraja a rovnako zarezonovala aj Zemplínska Šírava. Viac sa dozviete po prečítaní článku, ktorý je v maďarskom jazyku. Článok na stiahnutie tu.

Anglický novinár Asa Butcher z GB times otestoval slovenskú kuchyňu počas infocesty v Košickom kraji, svoj pobyt hodnotí veľmi pozitívne. Prečítajte si jeho prvý článok tu.

Anglický novinár Asa Butcher z GB times otestoval aj tokajské víno, pobyt si vskutku vychutnal. Prečítajte si jeho článok tu.

Austrálsky novinár John Newton publikoval zaujímavý článok o Košiciach a regióne. Článok nájdete tu.



TLAČOVÁ SPRÁVA: Zádielska tiesňava sa teší z noviniek, ktoré podporia turistickú infraštruktúru celej doliny

Nové informačné centrum pri vstupe do Zádielskej tiesňavy a 3 metre vysoké drevené sochy Haravarkov pri Zádielskej chate sú výsledkami…

Halov močiar

Prídeme oň? Halov močiar - domov vzácnych a ohrozených druhov.

https://www.youtube.com/watch?v=ge7duJiV5FE "Keď sa povie Halov močiar, predstavím si mokraď plnú života. Priamo na tejto lokalite…

Novinárom z Česka, Poľska a Maďarska sme predstavili top ornitologické lokality na Kraji sveta

Naša organizácia Košice Región Turizmus v spolupráci s SOS BirdLife Slovensko zorganizovala infocestu v rámci cezhraničného projektu…