fbpx
Víno je silným lákadlom pre turistov aj v našom regióne…

Nakoľko je víno silným lákadlom pre turistov aj v našom kraji, zorganizovali sme ďalšiu infocestu pre zástupcov zahraničných médií. Po stopách Vínnej cesty v Košickom kraji sa tentokrát vybrali 2 poľské novinárky a jeden novinár z Česka.

V meste Košice mali možnosť objavovať čaro mesta prostredníctvom komentovanej prehliadky historických pamiatok, navštívili kultúrne centrum Kasárne/Kulturpark, hlavný projekt Európskeho hlavného mesta kultúry 2013. Samozrejme nevynechali ani Košický zlatý poklad, či Rodošto. Urobili si výlet na Vyhliadkovú vežu a Košický hrad. Počas pobytu v Košiciach ochutnali viacero vín zo Slovenskej produkcie. Množstvo usmiatych ľudí a kaviarničiek im dotvorilo celkovo veľmi pozitívny obraz o Košiciach.

Tretí deň svojho pobytu začali objavovaním vín z Košického kraja. Skupina sa presunula do Malého Horeša, kde navštívili Malohorešské pivnice v agátovom háji, ochutnali výnimočné vína, ktoré sú vyrábané bez pridania chemických ingrediencií a nechýbal ani jedinečný „ Géresi Béles“, koláč, ktorý sa vyrába tradičnou receptúrou len v Malom Horeši. Následne sa novinári presunuli do Kráľovského Chlmca, kde ochutnali jedinečnú kuchyňu a víno priamo v pivnici Petra Perényiho. Svoje putovanie po vinárskych tradíciách zakončili v pivnici Orechová, kde si vychutnali prehliadku vinohradov aj samotného vinárstva. Tento deň plný za zážitky a informácie ukončili na brehu Vinianskeho jazera v hoteli s výstižným názvom Vinnay.

Štvrtý deň hneď od skorého rána objavovali čarovnú atmosféru slovenského TOKAJA. Zúčastnili sa podujatia Deň otvorených tokajských pivníc, kde mali možnosť nielen ochutnať kvalitné vína, ale aj spoznať samotných vinárov. Spestrením dňa bol aj výstup na vyhliadkovú vežu v Malej Tŕni, ktorá ponúka krásne výhľady na vinohrady. Poslednou zastávkou boli gazdovské pivnice vo Veľkej Tŕni kde prechutnávali vínka od skvelého vinára Matúša Vdovjaka.

Potenciál regiónu zhodnotili novinári veľmi pozitívne. Veríme, že jednotlivé výstupy v médiách si získajú pozornosť čitateľov a inšpirujú ich k návšteve nášho kraja.



staba

OBNOVA HRADU KRÁSNA HÔRKA A REVITALIZÁCIA BEZPROSTREDNÉHO OKOLIA HRADU 

Obnova hradu Krásna Hôrka, ako aj realizácia mnohých novostavieb v podhradí a okolí hradu sa uskutočňuje podľa projektovej dokumentácie…

Hokejová liga majstrov na Kraji sveta

Športoví fanúšikovia nielen z Košíc a Košického kraja sa v týchto týždňoch tešia z významnej športovej udalosti.…

Umenie na mieste X

UMENIE NA MIESTE X

Poznáme mená umelcov, ktorých diela pribudnú na mapu turistických atraktivít Krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región…