fbpx
Vínna galéria

Vínna galéria….Víno z nášho regiónu

Miesto : Hlavná 48, Košice, podzemie Barkóczyho paláca

„TOKAJSKÉ VÍNO JE KLENOT… JE POÉZIOU VO FĽAŠI…JE VÍNO KRÁĽOV A KRÁĽ VÍN…“

Krajská organizácia cestovného ruchu Košický kraj v spolupráci s vinotékou Villa Cassa organizuje počas Košickej noci múzeí a galérií Vínnu galériu. Predstavia sa vám malé rodinné vinárstva, ktorým učarovali tradície predkov a majú vášeň pre vinárstvo. Prinášame vám možnosť degustovať tradičné vína z tokajských odrôd Furmint, Lipovina a Muškát žltý.

Vinári z tých najlepších gazdovských pivníc slovenskej časti vinohradníckej oblasti TOKAJ „Ondo a syn“, Štefan Horník, rodina Kapraľova, či vinárstvo bratov Varanaiovcov – Varanai vinum zachovávajú pri pestovaní viniča rodinné tradície, preto je každé tokajské víno prekvapením, ktoré pohladí chuťové poháriky. Návštevníkom, ktorí sa rozhodnú zavítať do podzemia Barkóczyho paláca, degustáciu spríjemní skvelá jazzová hudba v podaní kapely Wine Boyz.

Samotná Vínna galéria je istým spestrením Košickej noci múzeí a galérií. Zároveň bude počas Noci múzeí a galérií pre verejnosť otvorené aj Regionálne informačné centrum, Hlavná 48, kde si ešte stále môžete pozrieť výstavu s názvom „Kúsok raja v srdci mesta“ venovanú Národnému parku Slovenský raj.

Príďte sa inšpirovať k návšteve dvoch jedinečných destinácií, vinohradnícka oblasť TOKAJ a Národný park Slovenský raj, ktoré majú jednoznačne čo ponúknuť.



VÝCHOD – VÁŠ CAMP – medzinárodný veľtrh cestovného ruchu Caravan Bike Travel v Nitre 2024

Nadšenie pre karavaning a kempovanie si v ostatných rokoch nachádza stále viac priaznivcov na Slovensku i vo svete. Jediný veľtrh na…

TLAČOVÁ SPRÁVA: Zádielska tiesňava sa teší z noviniek, ktoré podporia turistickú infraštruktúru celej doliny

Nové informačné centrum pri vstupe do Zádielskej tiesňavy a 3 metre vysoké drevené sochy Haravarkov pri Zádielskej chate sú výsledkami…

Projekt REJOICE zmení nevyužitý potenciál rieky Hornád

Nevyužitý potenciál rieky Hornád z hľadiska ekoturizmu sa rozhodli zmeniť partneri projektu REJOICE (RivEr JOurney…