fbpx
Tel Avivu sme sa zapáčili

Začiatok roka 2020 je už tradične nabitý medzinárodnými veľtrhmi cestovného ruchu, organizovanými po celom svete. Účasť na takýchto veľtrhoch považujeme za povinnosť a príležitosť, ako predstaviť krásy Košického kraja, nielen mimo Slovenska, ale aj Európy. 

Košice Región Turizmus na IMTM 2020 Tel Aviv

Košický región sa v dňoch 10. – 12. februára 2020 stal jedným z takmer 2000 vystavovateľov na prestížnom medzinárodnom veľtrhu cestovného ruchu v kongresovom centre Expo v Izraelskom Tel Avive. Medzinárodný charakter 26. ročníka veľtrhu IMTM sme videli nielen na vlastné oči, ale dokazovali to aj čísla a štatistiky. 

Spoločne so zástupcami OOCR Košice Turizmus sme na IMTM zdieľali priestor a spoločnými silami, sme v čo najlepšom svetle prezentovali náš kraj, východné Slovensko a metropolu východu – Košice, ako skvelú cieľovú destináciu na dovolenky a citybreaky. Okrem všeobecných informácií o kraji sme do Izraela doniesli aj našu aktuálnu novinku – katalóg pobytov a výletov Tak blízko, ako sa len dá (As close as can be), ktorú sme predstavili na veľtrhu cestovného ruchu ITF v Bratislave. 

Veľvyslanec SR v Izraeli Igor Maukš (vpravo)

Počas dvoch dní sme na našom stánku s označením “Kosice and Kosice Region Slovakia” privítali veľa zaujímavých ľudí, medzi ktorých patril aj čerstvo ustanovený veľvyslanec SR v Izraeli Igor Maukš. Toto stretnutie nám otvorilo možnosť prebrať spoločné aktivity, ktoré sa realizovali v minulosti a zároveň načrtnúť nové témy a možnosti budúcej spolupráce. Konkrétne takej, ktorá by zlepšila prezentáciou našej destinácie v Izraeli a zlepšila dopravné spojenie medzi našimi krajinami. 

Národný stánok – Slovenská republika

Po dvoch dňoch strávených v Tel Avive môžeme povedať, že o Košický región a celkovo o východné Slovensko je zo strany Izraelčanov veľký záujem. Nielen verejnosť, ale aj cestovné kancelárie, hotely či dopravcovia majú víziu a chuť spoznávať východné Slovensko alebo zlepšiť a zjednodušiť možnosti v jeho spoznávaní. Množstvo ľudí, ktorých sme mali možnosť spoznať z biznis sektora má korene, viažuce sa na Košický kraj. Mnohí z nich sa k nám chystajú, alebo už našu destináciu navštívili a nešetrili slovami chvály. Najväčší záujem zo strany verejnosti bol o prírodu, aktívny oddych, národné parky a samotné mesto Košice. Veríme, že táto prezentácia nášho kraja sa odzrkadlí aj na štatistikách a samotnom príchode turistov z Izraela. Pozitívne ohlasy verejnosti a naše veľmi kladné hodnotenie tohto veľtrhu nás len upevnilo v názore, že účasť na týchto veľtrhoch má zmysel. 

IMTM 2020 – Košice Región Turizmus

Najbližšie nás čaká cesta do nemeckého Berlína na absolútne najväčší veľtrh turistického ruchu na svete ITB Berlín. Naše aktivity a účasť na veľtrhoch môžete sledovať aj na našom Instagrame. 


Košický samosprávny kraj v roku 2024 posilní turistickú infraštruktúru finančnou injekciou vo výške 1,35 milióna eur

Košický samosprávny kraj, prostredníctvom etablovanej grantovej výzvy Terra Incognita, aj v roku 2024 podporí nové zaujímavé…

Otvorenie cezhraničného projektu BirdTour

Pri príležitosti predstavenia nového cezhraničného projektu vo významnej ornitologickej lokalite Senianske rybníky Vás pozývame na jeho…

Halov močiar

Prídeme oň? Halov močiar - domov vzácnych a ohrozených druhov.

https://www.youtube.com/watch?v=ge7duJiV5FE "Keď sa povie Halov močiar, predstavím si mokraď plnú života. Priamo na tejto lokalite…