fbpx
Stávame sa GASTRO destináciou…

Košice, 13.6.2016

Košice región turizmus v spolupráci s Košice-Turizmus a Slovenskou agentúrou pre cestovný ruch (SACR) zorganizovali infocestu pre skupinu novinárov a blogerku z Maďarska, Českej republiky a Poľska. Cieľom infocesty bolo zviditeľnenie mesta Košice a košického regiónu ako GASTRO destinácie s doplnkovou možnosťou objavovania niektorých významných turistických atraktivít.

Prvý deň sa skupinka zoznamovala s mestom a jeho čarovnými zákutiami, druhý deň sa presunula do vinohradníckej oblasti TOKAJ, kde aj prenocovali. Mali možnosť prechutnať nielen tradičnú zemplínsku kuchyňu, ale aj tokajské víno, ktoré má nenapodobiteľnú chuť. Tretí deň opäť trávili v meste Košice, kde sa zúčastnili kulinárskeho podujatia Gurmán Fest. Posledný deň svojho pobytu objavovali región, navštívili 2 jaskyne UNESCO – Jasovská a Gombasecká, Premonštrátsky kláštor v Jasove a perlu kultúry – kaštieľ Betliar. Deň plný na zážitky zakončili prehliadkou jedinečného areálu stredovekej sýpky v Jablonove nad Turňou, kde si mali možnosť vychutnať jedinečnú a nenapodobiteľnú chuť 3 druhov jedál pripravovaných v stredovekých pieckach.

Všetci zúčastnení novinári hodnotili košický región veľmi pozitívne, boli nadšení programom ako aj regionálnou kulináriou. Veríme, že sa ich osobné zážitky čoskoro pretavia do mediálnych výstupov.



TLAČOVÁ SPRÁVA: BirdTour: Rozkvet ekoturizmu v srdci Európy, s unikátnym pohľadom na vtáctvo

Spojenie prírody a turizmu s myšlienkou oživiť a zatraktívniť prihraničný región prináša medzinárodný projekt s názvom…

Otvorenie cezhraničného projektu BirdTour

Pri príležitosti predstavenia nového cezhraničného projektu vo významnej ornitologickej lokalite Senianske rybníky Vás pozývame na jeho…

Umenie na mieste X

UMENIE NA MIESTE X

Poznáme mená umelcov, ktorých diela pribudnú na mapu turistických atraktivít Krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región…