fbpx
Slovensko prechutnalo na Zimnom festivale jedla viac ako 3000 ľudí

TLAČOVÁ SPRÁVA

Jedlá TOP šéfkuchárov Slovenska mohli gurmáni za zvýhodnené festivalové ceny ochutnať od 15. januára do 16. februára. Medzi degustáciami sa našli aj favoriti a preferované jedlá. Až 90% degustácií bolo trojchodových, a preto mali návštevníci naozaj veľa „materiálu“ na hodnotenie.

Zimný festival jedla v roku 2014 sa konal na celom Slovensku a navštívilo ho viac dvojnásobok degustátorov oproti minuloročnému, premiérovému roku. Počet všetkých degustácií sa vyšplhal na číslo 3380. Veľký úspech mali Gurmán busy štartujúce z Bratislavy, naopak, košické Gurmán busy zatiaľ návštevníkov priveľmi neoslovili. Gurmán víkendy boli tohtoročnou novinkou. Návštevníci na nich ochutnali nielen gurmánske pochúťky, ale relaxovali aj v najlepších slovenských spa. Zapájali sa najmä ľudia vo veku 30 – 50 rokov.

Príjemným zistením tohto ročníka bol pokles storno rezervácií. Minulý rok ľudia rezervovali, ale nezaplatili skoro 30% degustácií a tento rok sa číslo znížilo na 7% degustácií.

A ktoré boli tie NAJ reštaurácie tento rok?

TOP reštaurácie (celá SR):

  • Albrecht restaurant, Bratislava
  • FOU ZOO, Bratislava
  • Brasserie Anjou, Hotel Sheraton, Bratislava
  • Pavúk Wine Restaurant, Modra
  • Zyliner café & restaurant, Bratislava

TOP reštaurácie mimo Bratislavy:

  • Afrodita, Chateau Čereňany
  • Hotel Dubná skala, Žilina
  • Gašperov Mlyn, Batizovce
  • Wellness Hotel Borovica, Štrbské Pleso
  • Dália Restaurant, Eco friendly hotel Dália, Košice

Medzi najlepšie jedlá patrili tento rok: sušené stehno z karpatského jeleňa s maďarsku slaninou z mangalice, šúľance na sladko a na slano, slivovicová zmrzlina, lososia rolka s mangom, marinovaný sumec na pare, domáce hruškové pirohy s makom, foie gras, paštéta z diviny, teľacie líčka s cícerovým pyré, jelení chrbát, kačacie prsia či dusené kohútie hrebienky na smotane so žemľovým fondánom.

Vydal: Gurmán – club, s.r.o, www.zimnyfestivaljedla.sk

PR servis: Advantage, spol. s.r.o.


VÝCHOD – VÁŠ CAMP – medzinárodný veľtrh cestovného ruchu Caravan Bike Travel v Nitre 2024

Nadšenie pre karavaning a kempovanie si v ostatných rokoch nachádza stále viac priaznivcov na Slovensku i vo svete. Jediný veľtrh na…

Poznáme víťazov druhého ročníka inovatívnej súťaže Umenie na mieste X

Druhý ročník inovatívnej súťaže Umenie na mieste X, ktorá prináša landartové umelecké diela do návštevníckych lokalít Košického…

TLAČOVÁ SPRÁVA: BirdTour: Rozkvet ekoturizmu v srdci Európy, s unikátnym pohľadom na vtáctvo

Spojenie prírody a turizmu s myšlienkou oživiť a zatraktívniť prihraničný región prináša medzinárodný projekt s názvom…