fbpx
Skupina novinárov hodnotí mesto Košice a Tokaj veľmi pozitívne

Košice, 10.7.2015

Hlavnou témou júlovej infocesty pre medzinárodnú skupinu novinárov bol oddych v meste Košice a možnosti spestrenia pobytu výletom do regiónu, konkrétne do vinohradníckej oblasti TOKAJ.

Krajská organizácia cestovného ruchu Košický kraj (KOCR KK), spolu s Košice – Turizmus, zorganizovala tento rok v poradí už štvrtú skupinovú infocestu pre zahraničných novinárov. Tento krát bola zameraná na oddych v meste Košice a prebiehala v termíne 6-9.7. 2015.

Účastníci infocesty, novinári z Anglicka a poľská blogerka, objavovali možnosti oddychu v našom meste. Spestrením ich pobytu bol výlet do jednej z najpopulárnejších destinácii na východe Slovenska, vinohradníckej oblasti TOKAJ.

Prvé dva dni objavovali čaro mesta prostredníctvom komentovanej prehliadky historických pamiatok, cez návštevu kultúrneho centra Kasárne/Kulturpark, samozrejme nevynechali Kunsthalle – halu súčasného umenia, či Košický zlatý poklad. Dokonca objavovali „street art“ v uliciach mesta. V neposlednom rade si vychutnávali najdlhšiu promenádu na Slovensku, ktorá im učarovala zo všetkého čo videli a zažili asi najviac. Množstvo usmiatych ľudí a kaviarničiek im dotvorilo celkovo veľmi pozitívny obraz o Košiciach.

Tretí deň svojho pobytu si spestrili výletom do vinohradníckej oblasti TOKAJ. Spoznávali tu okolie, ako aj vinárstvo J&J Ostrožovič vo Veľkej Tŕni. Nechýbala prehliadka areálu, vinohradov, ubytovacieho zariadenia a degustácia tokajských vín spojená so skvelou ochutnávkou zemplínskych špecialít.

Posledný deň pobytu si skupina urobila výlet na Košický hrad a vyhliadkovú vežu, Zoo a detskú železničku. Vskutku príjemné zakončenie oddychu v našom meste.

Aj napriek tomu, že mali novinári možnosť navštíviť len malú časť nášho kraja, celkovú ponuku destinácie hodnotia veľmi pozitívne. „Čítal som o Košiciach veľa, ale musím povedať, že tak ako mesto samotné ma neskutočne prekvapil aj rajský pokoj na Tokaji. NIelen skvelá ponuka služieb, krásna scenéria, ale aj srdečnosť ľudí“ zhodnotil cestu Ramy Salameh, novinár z Anglicka. Veríme, že jednotlivé výstupy v médiách si získajú pozornosť čitateľov a inšpirujú ich k návšteve nášho kraja.



VÝCHOD – VÁŠ CAMP – medzinárodný veľtrh cestovného ruchu Caravan Bike Travel v Nitre 2024

Nadšenie pre karavaning a kempovanie si v ostatných rokoch nachádza stále viac priaznivcov na Slovensku i vo svete. Jediný veľtrh na…

Cestovný ruch v Košickom kraji pokračuje v stabilnom raste. Destinácia Kraj sveta má za sebou úspešné leto a zážitkami nabitý rok 2023

Návrat legendárnej lanovky, moderné umenie na turistických „križovatkách“, obľúbené podujatia, významné infraštruktúrne projekty,…

TLAČOVÁ SPRÁVA: Zádielska tiesňava sa teší z noviniek, ktoré podporia turistickú infraštruktúru celej doliny

Nové informačné centrum pri vstupe do Zádielskej tiesňavy a 3 metre vysoké drevené sochy Haravarkov pri Zádielskej chate sú výsledkami…