fbpx
Rakúski novinári objavovali chute Košíc a krásy Slovenského krasu

Infocesta pre rakúskych novinárov sa realizovala v spolupráci s Ministerstvom dopravy a výstavby Slovenskej republiky, Austrian airlines, ŽSR a Visit Košice. Program bol postavený na objavovaní mesta Košice – miesto kde to žije – za účelom vychutnania si atmosféri podujatí Gurmán Fest, Virvar či Balónová fiesta. Novinárom sme zároveň predstavili aj bohatú časť Košického regiónu – konkrétne Gemer. V priebehu jedného dňa zažili skvelý program, ktorý je ideálnym spestrením pobytu v meste. Nechýbala návšteva jaskyne Domica zapísanej do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO, kaštieľa Betliar, turistický výstup na Zádielsku planinu v NP Slovenský kras, či návšteva národnej kultúrnej pamiatky Granária v Jablonove nad Turňou. Mnohí z nich boli na Slovensku, prípadne východe Slovenska prvý krát.

Predstavili sme im našu nosnú komunikačnú tému – Unesco na dosah ako aj skvelú kulináriu, možnosti aktívneho, či kultúrneho vyžitia sa len pár kilometrov z Košíc, v subregióne Gemer.

Zaujímali sa o podujatia v Košiciach, možnosti výletov pre rakúskych návštevníkov, ktorí cestujú individuálne. Všetkých veľmi milo prekvapila dobrá kuchyňa, krásna prírodná scenéria a veľmi dobre zorganizované podujatia, či skvelá atmosféra a množstvo mladých ľudí v meste.

Počas výstupu na Zádielsku planinu nechýbali ani otázky na mesto Košice, zaujímala ich napríklad aj téma socializmu. Veľmi ocenili pripravenosť regiónu pre nemeckého turistu.

Tento na západe málo známy, ale bohatý región ich veľmi upútal, väčšinu zo zúčastnených oslovil najviac práve NP Slovenský kras. Veríme, že aj táto infocesta prinesie vo forme mediálnych výstupov skvelé promo našej destinácií, ktoré prispeje k zvýšenému počtu návštevníkov z Rakúska.



Otvorenie cezhraničného projektu BirdTour

Pri príležitosti predstavenia nového cezhraničného projektu vo významnej ornitologickej lokalite Senianske rybníky Vás pozývame na jeho…

Aj remeslo prináša nezabudnuteľný zážitok

Cestovný ruch funguje dobre, ak sa spolieha predovšetkým na to, čo je dostupné lokálne. Turistov zaujíma všetko, čo vychádza z miestnych…