fbpx
Pozvánka na FAMTRIP do Košického kraja

Do pozornosti cestovných kancelárií (CK) a cestovných agentúr (CA), ktoré sa zameriavajú na príjazdový a domáci cestovný ruch dávame možnosť prihlásiť sa na FAMTRIP, ktorý účastníkom umožní otestovať jedinečné zážitkové produkty navrhnuté v rámci projektu  GO52 – „Víkendy plné tradícií“. Môžete sa tešiť na nezabudnuteľné zážitky založené na žijúcom dedičstve Karpát – autentickom životnom štýle a kultúre obyvateľov Košického kraja.

KOŠICE REGIÓN TURIZMUS vás pozýva na FAMtrip, prehliadku novovytvorených produktov zameraných na zachovanie tradičných remesiel a pracovných postupov v Košickom kraji,  ktorý sa plánuje realizovať v termíne od 6.10. – 11.10. 2020 a bude pokrývať lokality subregiónov Košice, Gemer, vinohradnícku oblasť Tokaj a Dolný Zemplín v Košickom kraji. 

Vtiahneme vás priamo do deja starých remesiel. Zapojíme všetky vaše zmysly a stanete sa súčasťou interaktívneho zážitku. Vyskúšate si prácu na hrnčiarskom kruhu, vymiesite nadýchané cesto na voňavé domáce chlebíky, vytvoríte si postavičky zo šúpolia a dokonca luk. Dáme vám jedinečnú možnosť roztočiť historický drevený žeriav na hrade nad obcou Vinné, kde prebieha rekonštrukcia bez vynálezov moderného sveta. Ukážeme vám tiež projekt ekoturizmu vyzdvihujúci silu prírody v lesoch pri Vinianskom jazere s názvom Lesný kúpeľ. Gurmánom ulahodí i vôňa stredovekej kuchyne a milovníkov vína opantá degustácia vo vinohradníckej oblasti Tokaj.

Všetky tieto úžasné objavy sú navrhnuté pre Maďarsko, Slovensko, Rumunsko a Ukrajinu v rámci projektu „52 zážitkov v Karpatskom regióne: Znovuobjavenie tradičných zvykov a zaužívaných pracovných postupov!“ Navrhované produkty významne odlišujú a dopĺňajú existujúcu ponuku cestovného ruchu v našom regióne. Sú určené na realizáciu priamo slovenským cestovným kanceláriám. 


Program FAMtripu zahŕňa: dopravu do regiónu a v rámci regiónu,
stravovanie, ubytovanie a exkurzie.

Záujemcovia o účasť na FAMtripe sa môžu prihlásiť ONLINE
prostredníctvom online formulára a odkazu „Chcem sa prihlásiť“
do 3. októbra 2020.

Na FAMtrip bude zvolených 6 zástupcov slovenských CK/CA.

 

Projekt „52 zážitkov v Karpatskom regióne: Znovuobjavenie tradičných zvykov a zaužívaných pracovných postupov!“ ponúka krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus (Slovensko) v partnerstve s Obchodnou, priemyselnou a poľnohospodárskou komorou župy Satu-Mare (Rumunsko), Združením cestovného ruchu ABA (Maďarsko) a Odborom medzinárodnej spolupráce, európskej integrácie, cestovného ruchu a investícií regionálnej štátnej správy Ivano-Frankivsk (Ukrajina) a je spolufinancovaný Európskou úniou v rámci Programu ENI Cezhraničná spolupráca Maďarsko – Slovensko – Rumunsko – Ukrajina 2014 -2020

KONTAKT NA ORGANIZÁTORA:
Košice Región Turizmus: Hlavná 48, 040 01 Košice
www.kosiceregion.com

Miroslava Šeregová Hnatková
tel.: + 421 948 951 595
email: miroslava.seregova@kosiceregion.com

!!! USMERNENIA COVID-19

FAMTRIP plne spĺňa všetky aktuálne podmienky, stanovené ÚVZ SR v súvislosti s pandémiou COVID-19. V rámci FAMTRIPU sa externe zúčastní maximálne 6 osôb, ktorými budú zvolení zástupcovia CK, a budú dodržiavané všetky potrebné usmernenia. Rovnako dôrazne prosíme účastníkov FAMTRIPU, aby dbali na všetky prísne hygienické opatrenia.


Projekt REJOICE zmení nevyužitý potenciál rieky Hornád

Nevyužitý potenciál rieky Hornád z hľadiska ekoturizmu sa rozhodli zmeniť partneri projektu REJOICE (RivEr JOurney…

Umenie na mieste X otvára svoj 2. ročník - v Košickom kraji vyrastú ďalšie diela

Projekt Umenie na mieste X, ktorý priniesol do Košického kraja päť unikátnych landartových diel, má pokračovanie. Organizácia Košice…

CHL - HC Kosice

Poďakovanie partnerom za podporu v CHL

Účinkovanie HC Košice v Champions Hockey League sa skončilo v základnej časti, ktorá klub preverila nielen po športovej, ale aj po…