fbpx
Pozorovanie vtáctva je novým trendom v cestovnom ruchu…

Košice, 24.5.2016

Košice región turizmus v spolupráci s BirdLife Slovensko zorganizovali infocestu pre skupinu novinárov a blogerov z Anglicka a Španielska. V súčasnosti je v turizme niekoľko nových trendov pre úzke cieľové skupiny. Zamerali sme sa na jeden z nich. Pozvali sme do regiónu zanietencov pozorovania vtáctva z Anglicka a Španielska. Vieme, že náš región má veľký potenciál rozvoja turizmu aj v tejto oblasti, nakoľko sa tu nachádza viacero významných ornitologických lokalít.

Počasie skupine novinárov vskutku veľmi prialo. Pozorovali vtáctvo na Senianskych rybníkoch, v Medzibodroží a vo Vihorlatských vrchoch. Na Senianskych rybníkoch dokonca zachránili belušu veľkú, ktorej sa krídlo zachytilo o rybársky háčik. Ak by jej novinári nepomohli, bola by tam uhynula. Navyše sa im podarilo odpozorovať min. 140 druhov vtáctva. Každý z nich mal dokonca to šťastie vidieť istý druh po prvý krát v živote, a to práve u nás. Je to veľmi pozitívna spätná väzba a ako sami novinári zhodnotili, tieto ornitologické oblasti je potrebné vo svete zviditeľniť.

Keďže sú naši účastníci v oboch krajinách autoritami v tomto obore, veríme, že ich osobná skúsenosť a zážitky pretavené do mediálnych výstupov oslovia nadšencov tohto druhu cestovania v celej Európe.



VÝCHOD – VÁŠ CAMP – medzinárodný veľtrh cestovného ruchu Caravan Bike Travel v Nitre 2024

Nadšenie pre karavaning a kempovanie si v ostatných rokoch nachádza stále viac priaznivcov na Slovensku i vo svete. Jediný veľtrh na…

TLAČOVÁ SPRÁVA: Zádielska tiesňava sa teší z noviniek, ktoré podporia turistickú infraštruktúru celej doliny

Nové informačné centrum pri vstupe do Zádielskej tiesňavy a 3 metre vysoké drevené sochy Haravarkov pri Zádielskej chate sú výsledkami…