fbpx
Poľskí novinári si náš región vychutnávali plnými dúškami…

Košice, 9.5.2016

Košice región turizmus v spolupráci s Košice-Turizmus a Slovenskou agentúrou pre cestovný ruch (SACR) zorganizovali infocestu pre skupinu novinárov a blogerov z Poľska. Infocesty sa zúčastnila aj maďarská novinárka z outdoorového magazínu Mozgasvilág. Cieľom infocesty bolo zviditeľnenie mesta Košice a košického regiónu s možnosťou objavovania miest, ktoré sú často krát pre poľských turistov neznáme.

Novinári prileteli vďaka novému leteckému spojeniu Košíc s Waršavou, ktoré zabezpečuje poľský národný letecký dopravca LOT.

Počasie početnej skupinke dobre naladených novinárov veľmi prialo a tak spoznávali nielen čarovné miesta nášho mesta, ale aj kraja. Vybrali sa na pešiu túru do NP Slovenský kras, kde po výstupe na Zádielskú planinu mnohí stratili reč, po putovaní lesom sa im náhle naskytol dych vyrážajúci výhľad do Zádielskej doliny, či na blízke okolie. Takto spojení s prírodou sa následne vybrali do podzemného sveta jednej z najznámejších jaskýň v Slovenskom krase. Máme na mysli Jasovskú jaskyňu, ktorá je zapísaná do zoznamu svetového dedičstva UNESCO a slúži aj na speleoterapiu. Deň plný na zážitky zakončili prehliadkou kaštieľa Betliar, perly kultúry nášho kraja.

Všetci sa zhodli na tom, že košický región má čo ponúknuť aj náročným turistom a to z neho videli len malú časť. Veríme, že ich novinárske výstupy inšpirujú turistov z Poľska k návšteve našej destinácie.



V Gombaseku sme otvorili ďalšiu zipline dráhu v kraji

V spolupráci s Košickým samosprávnym krajom (KSK) a OZ Pre rozvoj Gombaseku sme úspešne otvorili ďalšiu Zipline dráhu v našom…

Umenie na mieste X

UMENIE NA MIESTE X

Poznáme mená umelcov, ktorých diela pribudnú na mapu turistických atraktivít Krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región…