fbpx
Nový úsek cyklo trasy až do Maďarska

Vďaka projektu ABA GREENWAY – „Zelený zážitok“, bol vybudovaný nový úsek cyklo trasy, v rámci ktorej môžu cyklisti prechádzať z Košického kraja cez hranicu, až na územie Maďarska.

Spoznávanie Košického kraja a okolia v jeho bezprostrednej blízkosti, v Maďarsku, bude o niečo príjemnejšie. Nová zelená trasa spája dve slovenské obce Perín-Chym a Kechnec. No trasa prechádza aj maďarskými mestami Hidasnémeti, Telkibánya a Abaújvár. Jej celková dĺžka je 26 kilometrov.

Konkurencia na trhu cestovného ruchu je vysoká, a preto je mimoriadne vítané, aby sa turistické strediská, či miesta spájali a vzájomne propagovali. Čím sa stanú komplexnou turistickou destináciou, ktorá návštevníkom ponúka množstvo diverzifikovaných zážitkov. Vďaka novej cyklo trase majú návštevníci a cyklisti možnosť spoznávať kultúrne a prírodne krásy oboch regiónov.  

Zároveň neustále pretrvávajúca situácia, spojená s pandémiou COVID-19, dáva priestor pre rozvoj turistických aktivít v prírode a na menej navštevovaných miestach. Významnú obľubu si preto získala v poslednom období práve cyklo turistika.

Investícia v podobe nového úseku cyklo trasy, slúži zároveň obyvateľom spomínaných miest, pri každodennej preprave. Je teda významnou zložkou občianskej infraštruktúry a prispieva k bezpečnosti každodenných, či rekreačných cyklistov.

Hlavným partnerom projektu je obec Hidasnémeti. 

Projekt podporuje Európska Únia sumou 1 682 686,89 Eur, s finančnou spoluúčasťou Európskeho Fondu Regionálneho Rozvoja.


Projekt REJOICE zmení nevyužitý potenciál rieky Hornád

Nevyužitý potenciál rieky Hornád z hľadiska ekoturizmu sa rozhodli zmeniť partneri projektu REJOICE (RivEr JOurney…

Umenie na mieste X

UMENIE NA MIESTE X

Poznáme mená umelcov, ktorých diela pribudnú na mapu turistických atraktivít Krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región…