fbpx
Novinári poznávali židovskú kultúru a históriu v našom kraji

Košice, 10.7.2014

Hlavnými témami štvordňovej infocesty filmového štábu z Maďarska a novinárov z Anglicka a Nemecka bol festival židovskej kultúry MAZAL TOV, ako aj samotné spoznávanie židovskej histórie a kultúry v Košickom kraji.

Krajská organizácia cestovného ruchu Košický kraj (KOCR KK), spolu s Košice – Turizmus a Slovenskou agentúrou pre cestovný ruch (SACR) zorganizovala ďalšiu infocestu pre zahraničných novinárov. Tento krát bola zameraná na židovskú tematiku a prebiehala v termíne 5.-9.7.2014.

Novinárska púť začala opäť v metropole východu, v Košiciach. Novinári mali možnosť navštíviť najkrajšie klenoty nášho mesta a zároveň si užívali jedinečnú atmosféru festivalu židovskej kultúry. Počas prvých dvoch dní spoznávali židovské dedičstvo a židovskú komunitu v metropole východu.

Ďalšie dva dni strávili na Dolnom Zemplíne. História židovskej kultúry tohto regiónu je úzko spätá s Michalovcami, Čerhovom, Slovenským Novým Mestom, Kráľovským Chlmcom, Veľkými Kapušanmi a Pribeníkom. Ešte dnes tam návštevník môže stretnúť veľmi malú židovskú komunitu, ktorá sa snaží uchovať tradíciu a zvyky svojich predkov.

Spestrením infocesty bola aj návšteva vinohradníckej oblasti TOKAJ, kde mali možnosť ochutnať jedinečné tokajské vína a dozvedieť sa napríklad aj o tom, ako židovská komunita v 19. storočí ovládala trh s tokajským vínom.

Veríme, že aj táto téma čoskoro prinesie množstvo zaujímavých novinárskych výstupov a priláka do nášho regiónu návštevníkov, ktorí tu nájdu istú inšpiráciu a budú sa sem radi vracať.

Autor : KOCR Košický kraj



TLAČOVÁ SPRÁVA: BirdTour: Rozkvet ekoturizmu v srdci Európy, s unikátnym pohľadom na vtáctvo

Spojenie prírody a turizmu s myšlienkou oživiť a zatraktívniť prihraničný región prináša medzinárodný projekt s názvom…

TLAČOVÁ SPRÁVA: Zádielska tiesňava sa teší z noviniek, ktoré podporia turistickú infraštruktúru celej doliny

Nové informačné centrum pri vstupe do Zádielskej tiesňavy a 3 metre vysoké drevené sochy Haravarkov pri Zádielskej chate sú výsledkami…

Projekt REJOICE zmení nevyužitý potenciál rieky Hornád

Nevyužitý potenciál rieky Hornád z hľadiska ekoturizmu sa rozhodli zmeniť partneri projektu REJOICE (RivEr JOurney…