fbpx
Nové informačné centrum a múzeum v Zádieli

Otvorenie nového informačné centra a múzea pri vstupe do Zádielskej tiesňavy je výsledkom účasti krajskej organizácie cestovného ruchu Košice Región Turizmus v cezhraničnom projekte „Attraction: Cezhraničný rozvoj cestovného ruchu vďaka moderným atrakciám“.

Jeho cieľom je rozvoj cestovného ruchu v tejto výnimočnej prírodnej lokalite a zvýšenie atraktivity prihraničného regiónu prostredníctvom rozvoja turistickej infraštruktúry.

Nové informačné centrum otvorilo svoje brány 17.6.2024 a bude plniť funkciu prvého kontaktu návštevníka v Zádielskej tiesňave vzhľadom na svoju kľúčovú pozíciu blízko parkoviska.

Jeho priestory poskytnú návštevníkom všetky dôležité informácie o turistických možnostiach, pamiatkach a charakteristickej faune a flóre v danej oblasti. V budove múzea bola taktiež otvorená  expozícia s názvom „Zádielsky kabinet“. Zbierka reflektuje podstatu lokálneho miesta a pracuje so stopou a pamäťou samotného zádielskeho prostredia.

V zrekonštruovanom objekte boli tiež vytvorené priestory pre rôzne školenia, konferencie, ako aj návštevnícke zázemie s toaletami.

Krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus, ako partner projektu, zabezpečila umiestnenie sčítača turistov pri vstupe do Zádielskej tiesňavy, v rámci projektu tiež osadila na severnom konci Zádielskej tiesňavy dve 3 metre vysoké postavičky znázorňujúce hlavných hrdinov príbehov o čarovnej krajine Haravara.

 


Výletná loď LABE dorazila na Zemplínsku šíravu

Slovenské more dostalo aj vďaka podpore prostredníctvom grantového programu Košického samosprávneho kraja Terra Incognita novú unikátnu…

Podporili sme remeselníkov z Kraja sveta na festivale v Nyíregyháze

17. a 18. mája sa zástupcovia našej krajskej organizácie Košice Región Turizmus spolu s viacerými remeselníkmi z Košického kraja…

Cestovný ruch v Košickom kraji pokračuje v stabilnom raste. Destinácia Kraj sveta má za sebou úspešné leto a zážitkami nabitý rok 2023

Návrat legendárnej lanovky, moderné umenie na turistických „križovatkách“, obľúbené podujatia, významné infraštruktúrne projekty,…