fbpx
Nové autobusové spojenie z Krakova cez Oravu, Liptov, Tatry do Košíc.

Od piatka 15. mája 2015dvakrát denne premávajú minibusy na novej trase Krakov – Dolný Kubín – Ružomberok – Liptovský Mikuláš – Poprad – Prešov – Košice. Vďaka novému spojeniu sever a východ Slovenska získava dlho očakávané priame napojenie na Poľsko a blízke poľské letiská. Lístky je možné zarezervovať online, ceny začínajú od 10 EUR.

Nová trasa umožňuje nielen Slovákom priamo a rýchlo sa dostať do Krakova a na krakovské a katovické letiská, ktoré ponúkajú širokú paletu letov do celej Európy. Navyše, toto spojenie sprístupňuje aj atraktívne oblasti severného a východného Slovenska pre turistov z Poľska a zo zahraničia. Priame spojenie turisticky vyhľadávaných regiónov Orava, Liptov, Tatry a Košíc s Poľskom doteraz chýbalo, čo znateľne obmedzovalo vzájomnú turistickú výmenu. TigerExpress bude obsluhovať známe turistické strediská ako Bešeňová, Poprad alebo Liptovský Mikuláš a aquapark Tatralandia.

Na všetky spoje TigerExpress platí povinná rezervácia miest vopred. Cestovné lístky je možné zakúpiť prostredníctvom internetovej stránky www.tigerexpress.eu, dostupnej v českom, poľskom a anglickom jazyku, v krátkom čase rozšírenej aj o slovenský jazyk. Lístky je možné zakúpiť aj v kamenných pobočkách partnerov TigerExpress a v sieti pobočiek Student Agency a RegioJet, napríklad v Košiciach, Poprade a Ružomberku.

Veľmi atraktívna je ponuka spiatočných lístkov, pri zakúpení cesty tam aj späť prostredníctvom internetu, cena spiatočného lístka začína od 20 EUR (t.j. 10 EUR za 1 cestu).

Spoje sú obsluhované modernými minibusmi značiek Mercedes, Volkswagen a Renault, vybavenými klimatizáciou, zásuvkami 220 V a bezplatným Wifi. Na palube je zaistené aj bezplatné občerstvenie – káva, voda a drobné sladkosti.


Predstavili sme novú ponuku školských výletov do krajiny Haravara a jednodňových autobusových výletov pre rok 2024

Náš Regionálny informačný bod priniesol svoju rozmanitú ponuku aktivít pre nadchádzajúcu turistickú sezónu 2024. Okrem tradičných…

Expozícia VÝCHOD - VÁŠ CAMP na Caravan Bike Travel 2024

Košický a Prešovský samosprávny kraj (v rámci svojich krajských organizácií cestovného ruchu Košice Región Turizmus a Severovýchod…

Projekt REJOICE zmení nevyužitý potenciál rieky Hornád

Nevyužitý potenciál rieky Hornád z hľadiska ekoturizmu sa rozhodli zmeniť partneri projektu REJOICE (RivEr JOurney…