fbpx
Noc múzeí a galérií obohatí magické prekvapenie na oblohe

Múzeá a galérie v Košickom kraji počas najbližšej soboty 14. novembra 2020 ponúknu návštevníkom jedinečný virtuálny pohľad do svojich expozícií. Tešiť sa môžete na prehliadky, kvízy, premietanie i slávnostné symbolické rozsvietenie! Vyberte si z našej ponuky a užite si Noc múzeí a galérií.

Noc múzeí a galérií prichádza do Košického kraja už po šestnástykrát, návštevníci ju však uvidia v úplne inom šate – prvýkrát v histórii bude prístupná prevažne v online podobe.

Múzea Dolného Zemplína

Zemplínske múzeum v Michalovciach ponúkne na svojom facebooku online prehliadku najnovšej expozície Klenotnica – vzácne poklady minulosti. Virtuálna návšteva divákom ukáže unikátne zbierkové predmety, ktoré si po znovuotvorení múzea môžu prísť pozrieť na vlastné oči.

Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove uvedie komentovanú večernú prehliadku andrássyovského parku. Hlavnou témou budú zaujímavosti zo života šľachty trebišovského kaštieľa a divákom sa naskytne pohľad aj na netradične osvetlený večerný kaštieľ.

Spiš predstaví kaštiele

Múzeum Spiša v Spišskej Novej Vsi pripravuje okrem virtuálnej prehliadky nedávno rozšírenej expozície Histórie Spiša aj tematicky ladenú prehliadku kaštieľa v Markušovciach – Noc múzeí s Ludwigom van Beethovenom, v rámci ktorej predstaví aj Letohrádok Dardanely na pozadí výstavy venovanej životu a dielu tohto výnimočného umelca.

Galéria umelcov Spiša otvorí virtuálne brány a z dôvodu pandemických opatrení sa obľúbené podujatie Križovatky, s podtitulom Karanténa v umeníodohrá v novom formáte „karanténnej“ komunikácie Galéria OnLine.

Gemer s prekvapením

Banícke múzeum v Rožňave ponúkne na svojich web stránkach a YouTube od 17:00 hod. okrem prehliadok expozícií aj prebiehajúce výstavy múzea – Jaskyne UNESCO v Národnom parku Slovenský kras a Divadelná Rožňava – Rozsnyói Színházi Élet.

V andrássyovskom kaštieli v Betliari pri Rožňave pripravili aj prekvapenie. V sobotu o 18-tej hodine uvidia návštevníci na lúke pred kaštieľom ohňostroj, ako symbol nádeje – svetla na konci (pandemického) tunela.

Metropola východu so spomienkami

Východoslovenské múzeum v Košiciach láka na video upútavku –  zaujímavosti z útrob múzea v netradičnej atmosfére. Pracovníci múzea okrem toho plánujú spomienkovú prezentáciu z predchádzajúcich ročníkov podujatia.

Východoslovenská galéria okrem virtuálnej prehliadky výstavy Telo, forma a gesto a zaujímavých príspevkov v online priestore, pripravovala na tento večer nočný videomapping na nádvorí od Zoidberg projekt a Nano VJS pod názvom Planet etc, ktorý však bude vzhľadom k situácii presunutý na iný termín.

Programy jednotlivých kultúrnych organizácií môžete sledovať na ich web stránkach, YouTube kanáloch alebo na sociálnych sieťach.

 


Predstavili sme novú ponuku školských výletov do krajiny Haravara a jednodňových autobusových výletov pre rok 2024

Náš Regionálny informačný bod priniesol svoju rozmanitú ponuku aktivít pre nadchádzajúcu turistickú sezónu 2024. Okrem tradičných…

TLAČOVÁ SPRÁVA: BirdTour: Rozkvet ekoturizmu v srdci Európy, s unikátnym pohľadom na vtáctvo

Spojenie prírody a turizmu s myšlienkou oživiť a zatraktívniť prihraničný región prináša medzinárodný projekt s názvom…

Predstavenie nového cezhraničného projektu - Attraction

Zádielska tiesňava je jednou z najobľúbenejších a najnavštevovanejších turistických lokalít v Košickom kraji. Pozývame vás na…