fbpx
Newsletter Košice Región Turizmus a vaše osobné údaje

Od 25. mája vstupuje do platnosti nová európska i domáca legislatíva týkajúca sa ochrany osobných údajov, známa aj pod skratkou GDPR (General Data Protection Regulation). Nové pravidlá sa dotýkajú aj newslettra, ktorý vám posielame na marketingový účel – propagáciu Košického regiónu, dôležitých udalostí a podujatí, ktoré by vás mohli zaujímať. Dovoľte, aby sme vám v skratke ozrejmili niekoľko dôležitých skutočností:

Čo o vás vieme?
Rešpektujeme, že vy ste tí, ktorí chcú vedieť. My sme tu zas tí, ktorí vám chcú dať vedieť. Preto sme o vás nikdy nezhromažďovali žiadne nadbytočné osobné údaje. Nepotrebujeme vedieť, koľko máte rokov, či ste ženatý a čo nakupujete. Dokonca nepotrebujeme poznať ani vaše meno. Všetko, čo o vás vieme a potrebujeme vedieť, je e-mailová adresa, na ktorú vám občas pošleme informácie o zaujímavých podujatiach a udalostiach súvisiacich s Košickým regiónom. Takto sme to robili doteraz a rovnako to budeme robiť aj naďalej, potrebujeme na to ale váš súhlas. Služba MailChimp, cez ktorú vám newslettre posielame, ďalej môže zbierať údaje o tom, či a koľkokrát ste e-mail otvorili, prípadne či ste klikli na niektorý z hypertextových odkazov v tele mailu. Ďalej môže zbierať údaje o vašej približnej polohe, používanom jazyku a e-mailovom klientovi, v ktorom si naše newslettre otvárate najčastejšie.

Prečo používame MailChimp?
MailChimp je služba na automatizované rozposielanie mailov na marketingové účely, ktorá nám uľahčuje komunikáciu s vami. Celý obsah e-mailu je v html kóde, to znamená, že vám nezahlcujeme úložisko v mailovej schránke. Navyše, vizuálna stránka mailu je omnoho čitateľnejšia. MailChimp nám umožňuje vidieť, či o naše newslettre máte záujem, či vás zaujíma ich obsah, a na základe toho sa vieme zlepšovať. V neposlednom rade vám vďaka MailChimpu vieme maily doručovať efektívnejšie, pretože klasický mail s XY adresátmi by zrejme väčšina e-mailových služieb vyhodnotila ako SPAM a vy by ste o nich ani netušili.

Kde sú dáta uchovávané?
Vaše osobné údaje nezhromažďujeme v žiadnych zoznamoch ani počítačových súboroch. Naopak, sú bezpečne uložené na serveroch spoločnosti MailChimp, cez ktorú vám novinky posielajú napríklad aj renomované e-shopy. Servery MailChimpu sa nachádzajú v USA a spadajú do Programu na ochranu osobných údajov EU-US Privacy Shield, ktorý spĺňa podmienky na ochranu osobných údajov definovaný nariadeniami GDPR. Vaše osobné údaje budú uchované po dobu 10 rokov.

Čo ak vás to prestane baviť?
Ak sa rozhodnete, že už nemáte záujem o nami posielané informácie, môžete sa z odberu newslettra kedykoľvek jednoducho odhlásiť. Stačí kliknúť na príslušný odkaz, ktorý nájdete v závere každého nášho e-mailu. Rovnako máte právo nás požiadať o vymazanie vašich osobných údajov. Po vymazaní nemáme ďalej právo uchovávať vaše údaje. Košice Región Turizmus použije informácie, ktoré vo formulári na prihlásenie k odberu zadáte, na zasielanie newslettra a marketingové účely.

Svoje rozhodnutie môžete zmeniť kedykoľvek, kliknutím na zrušenie odberu v päte každého mailu, ktorý od nás dostanete, alebo zaslaním mailu na newsletter@kosiceregion.com. Vaše rozhodnutie budeme bezodkladne akceptovať. Pre viac informácií o tom, ako nakladáme s vašimi údajmi, navštívte našu webovú stránku. Kliknutím na prihlásenie sa k odberu súhlasíte so spracúvaním vašich osobných údajov v zmysle uvedených informácií.


Košický samosprávny kraj v roku 2024 posilní turistickú infraštruktúru finančnou injekciou vo výške 1,35 milióna eur

Košický samosprávny kraj, prostredníctvom etablovanej grantovej výzvy Terra Incognita, aj v roku 2024 podporí nové zaujímavé…

TLAČOVÁ SPRÁVA: BirdTour: Rozkvet ekoturizmu v srdci Európy, s unikátnym pohľadom na vtáctvo

Spojenie prírody a turizmu s myšlienkou oživiť a zatraktívniť prihraničný región prináša medzinárodný projekt s názvom…