fbpx
Medzinárodná skupina novinárov objavovala víno v Košickom kraji…

Infocesta – OBJAV VÍNO V KOŠICKOM KRAJI (24.-28.9.2015)

V meste Košice mali novinári možnosť objavovať čaro mesta prostredníctvom komentovanej prehliadky historických pamiatok, navštívili kultúrne centrum Kasárne/Kulturpark, hlavný projekt Európskeho hlavného mesta kultúry 2013. Samozrejme nevynechali ani Košický zlatý poklad. Dokonca navštívili aj malý lokálny pivovar. Počas pobytu v Košiciach ochutnali viacero vín zo Slovenskej produkcie. Množstvo usmiatych ľudí a kaviarničiek im dotvorilo celkovo veľmi pozitívny obraz o Košiciach.

Tretí deň svojho pobytu začali objavovaním vín z Košického kraja a to práve na slovenskom TOKAJI. Zúčastnili sa podujatia Deň otvorených tokajských pivníc, kde mali možnosť nielen ochutnať kvalitné vína, ale aj spoznať samotných vinárov, či zažiť jedinečnú atmosféru tohto podujatia. Spestrením dňa bol aj výstup na vyhliadkovú vežu, ktorá ponúka krásne výhľady na vinohrady.

Štvrtý deň sa skupina presunula do Malého Horeša, kde navštívili Malohorešské pivnice v agátovom háji, ochutnali výnimočné vína, ktoré sú vyrábané bez pridania chemických ingrediencií a nechýbal ani jedinečný „ Géresi Béles“, koláč, ktorý sa vyrába tradičnou receptúrou len v Malom Horeši. Následne sa novinári presunuli do Kráľovského Chlmca, kde ochutnali jedinečnú kuchyňu a víno priamo v pivnici Petra Perényiho. Svoje putovanie po vinárskych tradíciách zakončili v pivnici Orechová, kde si vychutnali prehliadku vinohradov aj samotného vinárstva. Tento deň plný za zážitky a informácie ukončili na Zemplínskej šírave, kde si pochutili na skvelej kuchyni šéfkuchára hotela Glamour.

Novinári hodnotili turistický potenciál regiónu veľmi pozitívne. „Nádherný región a v ňom veľký a tajomný poklad pre turistov. Kto chce ten poklad nájsť, nech cestuje do tohto kraja. Ja som ho objavil a budem sa sem rád vracať…“, povedal jeden z novinárov, pán Jiří Cysař z Českej republiky.



VÝCHOD – VÁŠ CAMP – medzinárodný veľtrh cestovného ruchu Caravan Bike Travel v Nitre 2024

Nadšenie pre karavaning a kempovanie si v ostatných rokoch nachádza stále viac priaznivcov na Slovensku i vo svete. Jediný veľtrh na…

TLAČOVÁ SPRÁVA: BirdTour: Rozkvet ekoturizmu v srdci Európy, s unikátnym pohľadom na vtáctvo

Spojenie prírody a turizmu s myšlienkou oživiť a zatraktívniť prihraničný región prináša medzinárodný projekt s názvom…

TLAČOVÁ SPRÁVA: Zádielska tiesňava sa teší z noviniek, ktoré podporia turistickú infraštruktúru celej doliny

Nové informačné centrum pri vstupe do Zádielskej tiesňavy a 3 metre vysoké drevené sochy Haravarkov pri Zádielskej chate sú výsledkami…