fbpx
Maďarskí novinári objavovali krásy regiónu

Košice región turizmus v spolupráci s Košice-Turizmus a Slovenskou agentúrou pre cestovný ruch (SACR) zorganizovali infocestu pre skupinu novinárov z Maďarska. Cieľom infocesty bolo zviditeľnenie mesta Košice a košického regiónu v rámci podujatia MAZAL TOV, Židovské dedičstvo v Košiciach s doplnkovou možnosťou objavovania niektorých významných turistických atraktivít.

Prvý deň pod záštitou Košice región turizmus navštívili zrekonštruovaný kaštieľ v Trebišove. Bola predstavená história kaštieľa, ktorá sa viaže hlavne na rod Andrássyovcov, expozície vinohradníctva, parná oracia súprava ako aj nová expozícia v jazdiarni – expozícia poľovníctva a ochrany zveri.

Po návšteve múzea sa skupina presunula na Tokaj, do vinárstva pána Ostrožoviča. Po obede okúsili autentickú degustáciu tokajského vína v pivnici. Bolo predstavených 14 vzoriek produkcie vinárstva s odborným výkladom v maďarčine.

Po degustácii a prezentácii samotným pánom majiteľom sa presunuli do Košíc, kde nasledoval program pre novinárov pod záštitou Košice -Turizmus.

Druhý deň novinári absolvovali návštevu Jasovskej Jaskyne. Po prehliadke sa presunuli do kaštieľa Betliar, kde im bola predstavená história kaštieľa a samotné expozície. Nasledovala voľná prehliadka priľahlého anglického parku. Poslednou zastávkou v regióne bolo mesto Rožňava, konkrétne kostol Nanebovzatia Panny Márie. Po obhliadke sa novinári vrátili do Košíc, kde sa celá infocesta ukončila.

Všetci zúčastnení novinári hodnotili košický región veľmi pozitívne, boli nadšení programom ako aj regionálnou kulináriou. Veríme, že sa ich osobné zážitky čoskoro pretavia do mediálnych výstupov.



Expozícia VÝCHOD - VÁŠ CAMP na Caravan Bike Travel 2024

Košický a Prešovský samosprávny kraj (v rámci svojich krajských organizácií cestovného ruchu Košice Región Turizmus a Severovýchod…

Cestovný ruch v Košickom kraji pokračuje v stabilnom raste. Destinácia Kraj sveta má za sebou úspešné leto a zážitkami nabitý rok 2023

Návrat legendárnej lanovky, moderné umenie na turistických „križovatkách“, obľúbené podujatia, významné infraštruktúrne projekty,…

Projekt REJOICE zmení nevyužitý potenciál rieky Hornád

Nevyužitý potenciál rieky Hornád z hľadiska ekoturizmu sa rozhodli zmeniť partneri projektu REJOICE (RivEr JOurney…