fbpx
KOŠICE REGIÓN Turizmus nechýbal na dvoch významných svetových veľtrhoch cestovného ruchu

Košický  región sa predstavil na najväčšom odbornom medzinárodnom veľtrhu cestovného ruchu ITB Berlín, ktorý sa konal od  6. do 10. marca 2019. Súčasťou národnej expozície, ktorú zrealizovalo Ministerstvo dopravy a výstavby SR,  bola aj  krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus. Pod značkou „Travel in Slovakia Good Idea“, sa v Nemecku odprezentovalo spolu 11 slovenských vystavovateľov. Tohtoročný ITB Berlín videlo viac ako 170 000 návštevníkov. 

Prezentačný stánok zdieľal Košice Región Turizmus s oblastnou organizáciou cestovného ruchu Visit Košice. Na prestížnom veľtrhu naši ambasádori prezentovali všetky možnosti aktívneho aj pasívneho oddychu. Výstava ITB Berlín patrí právom k najprestížnejším stretnutiam expertov v cestovnom ruchu. Je to aj odborné fórum na výmenu skúseností, nových poznatkov, kontaktov, získanie  výhodných kontraktov, či „rajskej dovolenky“.  

Je potešujúce, že nemeckí  turisti vyhľadávajú naše turistické destinácie v kraji s čoraz väčšou obľubou. V roku 2018, podľa ubytovacích štatistík,  ich návštevnosť narástla až o 30 % oproti roku 2017 a zvýšil sa aj  počet prenocovaní ( +21%) Z celoslovenského pohľadu sú návštevníci z Nemecka  na treťom mieste  v rebríčku TOP návštevnosti ( rok: 2018, 179 000 návštevníkov).

Pre Izraelčanov sme práve pre naše prírodné bohatstvo exotickou krajinou

Izraelský trh je v tomto roku pre nás veľkou prioritou, chceme nadviazať na úspech v návštevnosti z roku 2017 kedy pricestovalo do košického regiónu takmer 6000 návštevníkov (5917).   Izraelčania na Slovensku strávia v priemere  5 dní a k nám ich najmä láka prírodné, kultúrne dedičstvo, naša sila je aj v jaskynnom komplexe a preto nás považujú za  zaujímavú exotickú krajinu, kde sa oplatí cestovať. Naše zelené stráne, lesy, klíma a podnebie  doslova vyrážajú dych, keď si vezmeme, že Izrael má Judskú púšť a je kontrastom farieb protikladom nášho územia.

Čoraz viac Izraelčanov nás teda chce objavovať, potvrdilo sa nám to  priamo na svetovom veľtrhu cestovného  ruchu IMTM v kongresovom centre Expo v Tel Avive, ktorý sa konal vo februára 2019. KOŠICE REGIÓN TURIZMUS  bol jediným subjektom, ktorý zastupoval našu krajinu. Návštevníci z Izraela najčastejšie mieria do kúpeľov, Vysokých a Nízkych Tatier, avšak čoraz viac ich zaujíma  jedinečná a čarovnú atmosféra Národného parku Slovenský raj, ale mieria i do Košíc, ktoré na veľtrhu reprezentovala oblastná organizácia cestovného ruchu Visit Košice. K zvýšeniu návštevnosti izraelských turistov by výrazne pomohlo priame letecké spojenie do Košíc, ktoré, žiaľ, v súčasnosti neexistuje. Izraelčania sa teraz najbližšie k turistickým destináciám Košického regiónu dostanú letmi do Popradu, prípadne do Debrecenu  (Maďarsko). Avšak stále máme v ponuke aj letecké spojenie s prestupom v Istanbule prostredníctvom nášho partnera  Turkish Airlines.


VÝCHOD – VÁŠ CAMP – medzinárodný veľtrh cestovného ruchu Caravan Bike Travel v Nitre 2024

Nadšenie pre karavaning a kempovanie si v ostatných rokoch nachádza stále viac priaznivcov na Slovensku i vo svete. Jediný veľtrh na…

TLAČOVÁ SPRÁVA: BirdTour: Rozkvet ekoturizmu v srdci Európy, s unikátnym pohľadom na vtáctvo

Spojenie prírody a turizmu s myšlienkou oživiť a zatraktívniť prihraničný región prináša medzinárodný projekt s názvom…

TLAČOVÁ SPRÁVA: Zádielska tiesňava sa teší z noviniek, ktoré podporia turistickú infraštruktúru celej doliny

Nové informačné centrum pri vstupe do Zádielskej tiesňavy a 3 metre vysoké drevené sochy Haravarkov pri Zádielskej chate sú výsledkami…