fbpx
Košice región sa prezentoval na ITF Slovakiatour 2018 v Bratislave

Bratislavské výstavisko INCHEBA počas štyroch dní hostilo prestížne medzinárodné veľtrhy cestovného ruchu a gastronómie ITF Slovakiatour a Danubius Gastro, ktoré sa postarali o cestovateľské i chuťové zážitky. Na celkovej ploche 36 000 m2 sa predstavilo spolu 737 vystavovateľov. Podujatia prilákali 70 867 návštevníkov, ktorí si vychutnali pestrý program i kulinárske špeciality.

Zjednocujúcim prvkom samotného stánku Košice región bola značka “UNESCO NA DOSAH“, ktorá charakterizovala a vyzdvihovala najväčšiu prednosť destinácie Košice región – 18 pamiatok Svetového dedičstva UNESCO dostupných autom do 100 minút z Košíc. Organizácia Košice Región Turizmus pre návštevníkov ITF Slovakiatour 2018 pripravila virtuálnu návštevu regiónu cez VR-okuliare, ale aj interaktívnu online súťaž o zaujímavé ceny alebo startupy z Košického kraja, medzi ktorými bola napríklad netradičná jedlá káva. Určite fascinujúca bola aj celodenná 3D tlač miniatúr pamiatok z nášho regiónu alebo obľúbené živé sochy. Snažili sme sa vytvoriť nevšednú prezentáciu Košického regiónu ako destinácie, v ktorej spolupráca a inovácie sú základným predpokladom úspechu. Preto veríme, že všetci návštevníci odchádzali z nášho stánku so špeciálnym zážitkom, ktorý im bude slúžiť ako motivácia prísť si jedinečný Košický región obzrieť a zažiť naživo.

V stánku Košice región po prvý raz vystavovali nielen jednotlivé oblastné organizácie cestovného ruchu z kraja, ale aj kľúčoví hráči zo sféry verejnej dopravy – Turkish Airlines, Letisko Košice a Eurobus. Išlo o zhmotnenie dlhodobej filozofie organizácie Košice Región Turizmus, ktorá je založená na princípe širokej a efektívnej spolupráce subjektov činných v cestovnom ruchu.



Košický samosprávny kraj v roku 2024 posilní turistickú infraštruktúru finančnou injekciou vo výške 1,35 milióna eur

Košický samosprávny kraj, prostredníctvom etablovanej grantovej výzvy Terra Incognita, aj v roku 2024 podporí nové zaujímavé…

Projekt REJOICE zmení nevyužitý potenciál rieky Hornád

Nevyužitý potenciál rieky Hornád z hľadiska ekoturizmu sa rozhodli zmeniť partneri projektu REJOICE (RivEr JOurney…

Umenie na mieste X

UMENIE NA MIESTE X

Poznáme mená umelcov, ktorých diela pribudnú na mapu turistických atraktivít Krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región…