fbpx
ITF Slovakiatour – cestovný ruch pod jednou strechou

V najväčšom výstavnom komplexe v Bratislave sa počas štyroch dní stretli všetci milovníci cestovania a rôzne slovenské, ale aj zahraničné subjekty z odvetvia turizmu. Na medzinárodnom cestovateľskom veľtrhu ITF Slovakiatour 2020 sme aj my spoločne s našimi partnermi a členmi  predstavili krásy, jedinečné atrakcie a novinky v Košickom kraji.

Košický kraj na ITF Slovakiatour 2020

Koniec januára patril v hlavnom meste Slovenska cestovnému ruchu. Množstvo slovenských i zahraničných regiónov a krajín odprezentovalo v bratislavskej Inchebe Expo aréne svoje poklady, ktoré by bolo hriechom nenavštíviť…a nebol by to cestovateľský veľtrh bez toho, aby tu východ nebolo počuť a, samozrejme, poriadne vidieť. Naša organizácia Košice Región Turizmus myšlienkovo aj organizačne zastrešila celú expozíciu stánku Košický kraj, na ktorý boli pozvaní aj ostatní členovia (Spiš a Slovenský raj, Gemer, Dolný Zemplín, mesto Košice) a niektorí partneri.

Tak blízko, ako sa len dá – ponukový katalóg Košický kraj

“Tak blízko, ako sa len dá” – sme zobrali doslova

Prvý deň veľtrhu (štvrtok 23. január 2020) bol určený pre biznis sektor, predstavenie noviniek a rozhovory s novinármi. Tento ročník ITF Slovakiatour bol skvelým miestom pre uvedenie a “pokrstenie” novej publikácie z dielne Košice Región Turizmus – ponukového katalógu výletov a pobytov v Košickom kraji, ktorý nesie názov “Tak blízko, ako sa len dá”. Ide nielen o samotný katalóg, ale hlavne o výsledok spolupráce s našimi členmi, partnermi a vybranými podnikateľskými subjektmi.

Ako poznamenala výkonná riaditeľka KRT Lenka Vargová Jurková:,,Naším cieľom bolo v katalógu komplexne zhrnúť pestrú ponuku výletov a pobytov rôzneho charakteru v rámci celého kraja a zároveň, poukázať na fakt, že zaujímavé lokality, unikátne atrakcie alebo pamiatky UNESCO sú situované naozaj blízko a je možné ich navštíviť za krátky čas. Veríme, že katalóg sa stane ďalším dielom v mozaike a prispeje k lepšej a efektívnejšej komunikácii, ale aj spolupráci s novými subjektmi, cestovnými kanceláriami či dokonca investormi”.

Celá prezentácia stánku, obsadenie a program sa niesli v rovnakej téme ako katalóg, a to blízkosť spolupráce s partnermi či inými subjektmi, ale aj geografickej blízkosti všetkých krás Košického kraja. 

Slávnostné predstavenie a krst ponukového katalógu – Tak blízko, ako sa len dá.

Spolupráca je kľúčová – ĎAKUJEME

Žiadny úspech nie je zadarmo. Naše výsledky dosahujeme nielen vďaka tvrdej práce a láske k cestovnému ruchu, ale predovšetkým vďaka spolupráci. A preto sme na tomto výnimočnom veľtrhu spoločne s predsedom Košického samosprávneho kraja ocenili osoby a organizácie, ktoré za uplynulé obdobie výrazne prispeli k rozvoju cestovného ruchu na území celého kraja. Ďakovné listy z rúk predsedu KSK a riaditeľky Košice Región Turizmus zamierili napríklad na Ministerstvo dopravy a výstavby SR, zástupcom cestovného ruchu SR v zahraničí, Letisku Košice, Slovenskému vodohospodárskemu podniku, Železniciam SR, viacerým starostom obcí, organizátorom rôznych eventov a ďalším významným osobnostiam a organizáciám. 

Ocenené osobnosti a organizácie

Zaujímavým spestrením expozície na Košickom stánku bola živá socha turistu v podaní umelcov z Big Names, degustácia vín z lokálneho vinárstva Víno Verita, predstavenie zástupcov Košického hradu v dobových kostýmoch a v neposlednom rade možnosť odfotiť sa v špeciálnej fotobúdke Košice Región Turizmus. 

Živá socha turistu na ITF Slovakiatour 2020

Prezentácia Košického kraja vo svete ja dôležitá

Akýkoľvek veľtrh cestovného ruchu je pre nás skvelým miestom na rôzne priateľské a biznis stretnutia, ale aj príležitosťou, ako osloviť širokú verejnosť a predstaviť jej náš región v tom najlepšom svetle. Košický kraj je aj po rokoch stále zaujímavým miestom pre cestovateľov rôznych vekových skupín. Príroda, história, nové atrakcie, ale aj tradičné, obľúbené miesta sú lákadlom pre mnohých. Východ nie je exit, preto zamierte do oblasti, ktorá má stále, čo ponúknuť!

Naše ďalšie kroky v prezentácii Košického kraja budú viesť spoločne so zástupcami oblastnej organizácie Visit Košice až do ďalekého Tel Avivu. Priamo z IMTM Tel Aviv sa vám budeme hlásiť a informovať o novinkách a aktivitách aj na našom Instagramovom účte @Kosiceregion

ITF Slovakiatour 2020 v Bratislave

TLAČOVÁ SPRÁVA: BirdTour: Rozkvet ekoturizmu v srdci Európy, s unikátnym pohľadom na vtáctvo

Spojenie prírody a turizmu s myšlienkou oživiť a zatraktívniť prihraničný región prináša medzinárodný projekt s názvom…

staba

OBNOVA HRADU KRÁSNA HÔRKA A REVITALIZÁCIA BEZPROSTREDNÉHO OKOLIA HRADU 

Obnova hradu Krásna Hôrka, ako aj realizácia mnohých novostavieb v podhradí a okolí hradu sa uskutočňuje podľa projektovej dokumentácie…

CHL - HC Kosice

Poďakovanie partnerom za podporu v CHL

Účinkovanie HC Košice v Champions Hockey League sa skončilo v základnej časti, ktorá klub preverila nielen po športovej, ale aj po…