fbpx
Infodeň v Slovenskom raji

Košice, 23.4.2015

Krajská organizácia cestovného ruchu Košický kraj zorganizovala ďalšie z pravidelných stretnutí zástupcov TIC a MIC Košického samosprávneho kraja, ktoré sa konalo v novootvorenom Turistickom informačnom centre Dobšinská ľadová jaskyňa. Stretnutia sa zúčastnili zástupcovia 8 infocentier z Košického kraja.

Cieľom stretnutia bolo zefektívnenie spolupráce a činnosti informačných centier pôsobiacich v Košickom kraji, ako aj príprava na letnú turistickú sezónu a zhodnotenie minuloročnej návštevnosti kraja.

Hlavný program stretnutia bol sústredený najmä na prieskum spokojnosti návštevníka pri príchode do regiónu, ale aj po jeho návšteve. Organizátori stretnutia sú presvedčení, že informácie, ktoré takto získavame od turistov sú veľmi cenné. Môžeme tak efektívnejšie podporiť región lepším marketingom, získavame spätnú väzbu, ktorú budeme každoročne porovnávať a tak vidieť či destinácia rastie, prípadne budeme hľadať možnosti na zlepšenie jej rozvoja.

Prítomní získali informácie o aktuálnom stave IC v Košickom kraji, štatistike návštevnosti Slovenska v roku 2014 a mali priestor diskutovať o zlepšení logistiky vzájomnej výmeny informácií, ako aj o vhodných nástrojoch, ktorými by sa zrealizoval prieskum spokojnosti návštevníkov. Počas stretnutia mala Oblastná organizácia cestovného ruchu Slovenský raj možnosť odprezentovať regionálny zľavový produkt -“ kartu do raja „. Na záver sme zúčastneným zabezpečili doplnkový program – prehliadku Turistického informačného centra Dobšinská ľadová jaskyňa, ktoré bolo v roku 2014 vybudované Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Slovenský raj z prostriedkov projektu „Program švajčiarsko-slovenskej spolupráce“. Došlo k výmene skúseností, informácií ohľadne prevádzky a záujmu návštevníkov.

Stretnutie sme zavŕšili adrenalínovým zážitkom v TARZÁNII. Zástupcovia TIC a MIC Košického kraja si mali možnosť vyskúšať jednu z atrakcií Slovenského raja, ešte pred začatím letnej turistickej sezóny.


Košický samosprávny kraj v roku 2024 posilní turistickú infraštruktúru finančnou injekciou vo výške 1,35 milióna eur

Košický samosprávny kraj, prostredníctvom etablovanej grantovej výzvy Terra Incognita, aj v roku 2024 podporí nové zaujímavé…

Projekt REJOICE zmení nevyužitý potenciál rieky Hornád

Nevyužitý potenciál rieky Hornád z hľadiska ekoturizmu sa rozhodli zmeniť partneri projektu REJOICE (RivEr JOurney…

Otvorenie cezhraničného projektu BirdTour

Pri príležitosti predstavenia nového cezhraničného projektu vo významnej ornitologickej lokalite Senianske rybníky Vás pozývame na jeho…