fbpx
Infocesta pre bloggerov – GO 52 „Víkendy plné tradícií“

Spoločne s bloggermi a novinármi, sme koncom mesiaca september, realizovali INFOCESTU, vďaka ktorej mohli otestovať jedinečné zážitkové produkty, navrhnuté v rámci projektu GO52 – „Víkendy plné tradícií“. Cieľom INFOCESTY bolo zvýšiť povedomie o vybraných zážitkových produktoch, remeselníkoch a ich potenciálu pre domáci cestovný trh. Účastníkom boli predstavené zážitky, založené na autentickom životnom štýle a kultúre obyvateľov Košického kraja. Pripravená bola prehliadka novovytvorených produktov zameraných na zachovanie tradičných remesiel a pracovných postupov v Košickom kraji, ako aj návšteva atrakcií v blízkom okolí. 

Interaktívna prehliadka novovytvorených produktov, zameraných na zachovanie tradičných remesiel a pracovných postupov v Košickom kraji,  bola konkrétne realizovaná v termíne od 23.9. – 26.09. 2021 a pokrývala lokality subregiónov Košice, Gemer, Slovenský raj, vinohradnícku oblasť Tokaj a Zemplínsku šíravu. 


Aké zážitky bloggeri získali?

Nové jedinečné zážitky cestovného ruchu, zamerané na zachovanie tradícií, vtiahli účastníkov INFOCESTY priamo do deja starých remesiel. Prostredníctvom zapojenia viacerých zmyslov, tak získali hodnotný interaktívny zážitok. Počas prvého dňa si vyskúšali rozličné choreografie ľudových tancov vo folklórnom súbore Železiar a túlali sa večerným mestom na potulkách so sprievodcom Milanom Kolcúnom. Nasledujúci deň objavovali krásy NP Slovenský raj zo sedla koňa na Ranči pod Ostrou skalou, kde ich naučili niečo aj o práci s koňmi a navštívili najzachovalejší vodný mlyn v obci Kováčová. Tretí deň INFOCESTY sa niesol v znamení gurmánskych zážitkov a degustácie zlatistého moku v priezračnom pohári, v najmenšej vinohradníckej oblasti na Slovensku, na Tokaji – v Chateau Grand Bari a v podvečerných hodinách na podujatí Tokajské vinobranie. Neobišli ani vyhliadkovú vežu v tvare vínneho sudu v obci Malá Tŕňa a autentické vinárske dvory a pivničky u vinára Matúša Vdovjaka, Daniela Ondu či Ladislava Tašani. Posledný deň INFOCESTY bloggeri spoločne, s pani Staškovou, objavili silu prírody priamo v lesoch pri Vinianskom jazere, v rámci projektu ekoturizmu Lesný kúpeľ a okrem zážitkov si odniesli aj vlastnoručne vyrobené prírodné tinktúry a mastičky.

Čo sa účastníkom najviac páčilo?

Účastníci infocesty, veľmi pozitívne a s nadšením hodnotili koncept tohto projektu ako aj prezentované aktivity. Najviac ich zaujal jedinečný produkt – Lesný kúpeľ, ale učarovala im aj práca remeselníkov, ktorých navštívili, ktorí im  prezentovali svoju prácu s neskutočnou pokorou a srdečnosťou. Vskutku ich milo prekvapila priateľská atmosféra na podujatí Tokajské vinobranie 2021 ako aj príbehy jednotlivých remeselných vinárov napr. Matúša Vdovjaka, Štefana Horníka, či Ladislava Tašaniho a ďalších. Kaštieľ v Borši mnohých prekvapil interaktívnymi prvkami a inštaláciami, či jedinečným výkladom o živote kniežaťa Františka II. Rákocziho.

Účastníci infocesty aktívne vytvárali fotografie a videá z jednotlivých miest, ktoré vždy promptne a v reálnom čase zdieľali v rámci svojich komunikačných kanálov, či už v podobe stories, reels, fotografií alebo článkov v rámci vlastných blogov a portálov. Široká verejnosť tak mala možnosť vidieť zážitky z pohľadu prvej osoby, ktorá ich aktívne prežíva. 

Ďakujeme: @miimcu @labutka, Rádio Regina, @ammy_s_vami @ammyla a Život dobrodruhov, ktorí INFOCESTU absolvovali!


TLAČOVÁ SPRÁVA: Zádielska tiesňava sa teší z noviniek, ktoré podporia turistickú infraštruktúru celej doliny

Nové informačné centrum pri vstupe do Zádielskej tiesňavy a 3 metre vysoké drevené sochy Haravarkov pri Zádielskej chate sú výsledkami…

Predstavenie nového cezhraničného projektu - Attraction

Zádielska tiesňava je jednou z najobľúbenejších a najnavštevovanejších turistických lokalít v Košickom kraji. Pozývame vás na…

Hokejová liga majstrov na Kraji sveta

Športoví fanúšikovia nielen z Košíc a Košického kraja sa v týchto týždňoch tešia z významnej športovej udalosti.…