fbpx
Hokejová liga majstrov na Kraji sveta

Športoví fanúšikovia nielen z Košíc a Košického kraja sa v týchto týždňoch tešia z významnej športovej udalosti. Víťazstvo hokejového klubu HC Košice v národnej súťaži totiž do Košíc postupne prináša vyžrebované tímy hokejovej ligy majstrov – Champions Hockey League.

Okrem športového zážitku sú pre nás jednotlivé zápasy na domácom ľade aj príležitosťou osobne privítať v regióne hosťujúce tímy a ich fanúšikov. V spolupráci partnerov HC Košice, Košický samosprávny kraj, Letisko KošiceKošice Región Turizmus sme pre nich pripravili niekoľko milých prekvapení, ktoré ich pobyt urobia určite dobre zapamätateľným a možno ich motivujú k ďalšiemu spoznávaniu Košického kraja v budúcnosti.

Pohostinnú atmosféru, ktorú sme spoločnými silami pre našich športových hostí vytvorili, si už mohli naplno vychutnať účastníci prvého domáceho stretnutia v nedeľu 2.septembra 2023. Klub HC Košice v ňom privítal švajčiarskeho majstra Genéve Sevette. Už pred začiatkom zápasu sa prichádzajúci fanúšikovia mohli pred kulisou Steel Arény stretnúť a vyfotiť so symbolmi oboch súperiacich tímov v podobe živých sôch, ktoré len pre túto príležitosť pripravili iní skvelí reprezentanti nášho kraja – umelci z populárneho a svetovo uznávaného zoskupenia BIG NAMES“, povedal predseda Košického samosprávneho kraja, Rastislav Trnka.

Práve on na konci zápasu ocenil dvoch najlepších hráčov darčekovým košom plným regionálnych dobrôt, ktoré, veríme, dobre padli všetkým spoluhráčom v kabíne ako zdroj nových kalórií.

Spokojní boli určite aj 47-mi ženevskí fanúšikovia, ktorí si pred zápasom v Steel Aréne vyzdvihli asi najkrajší suvenír – bezplatnú vstupenku na košický zápas ich tímu.

Všetci členovia hosťujúceho tímu si pri odlete z Košíc našli na letisku rozlúčkový balíček s kolekciou milých darčekov pre seba alebo svojich blízkych. Veríme, že niektorých z nich v budúcnosti u nás privítame aj v role turistov.

Športové podujatia nadnárodného významu sú pre turistické destinácie osvedčeným spôsobom ako sa dostať do väčšej pozornosti domácich aj zahraničných návštevníkov. Navyše, hokejová téma je pre Košický kraj v tomto čase osobitne aktuálna a ja sa teším, že nám HC Košice, svojou účasťou v lige majstrov, dáva príležitosť nadviazať na úspech hokejových majstrovstiev sveta 2019. Verím, že naša spolupráca bude mať aj budúce pokračovanie, a že spolu nájdeme aj ďalšie príležitosti ako, práve prostredníctvom hokeja, podporiť rast návštevnosti v Košickom svetovom kraji“, povedala Lenka Vargová Jurková, výkonná riaditeľka Košice Región Turizmus. 

Stanislav Mucha, riaditeľ marketingu a PR: „Sme veľmi vďační za špičkovú a profesionálnu spoluprácu s organizáciou Košice Región Turizmus. Živé sochy, jedinečné darčekové tašky s regionálnymi produktmi a krásne koše pre najlepších hráčov odprezentovali náš klub, mesto a región v tom najlepšom svetle. Zápas si veľmi pochvaľovali aj hosťujúci fanúšikovia. Tešíme sa na ďalšie dva zvyšné domáce zápasy CHL s rovnako atraktívnymi súpermi. Je skvelé cítiť podporu komunity a všetkým v klube to dodáva potrebnú energiu.“


VÝCHOD – VÁŠ CAMP – medzinárodný veľtrh cestovného ruchu Caravan Bike Travel v Nitre 2024

Nadšenie pre karavaning a kempovanie si v ostatných rokoch nachádza stále viac priaznivcov na Slovensku i vo svete. Jediný veľtrh na…

Projekt REJOICE zmení nevyužitý potenciál rieky Hornád

Nevyužitý potenciál rieky Hornád z hľadiska ekoturizmu sa rozhodli zmeniť partneri projektu REJOICE (RivEr JOurney…

staba

OBNOVA HRADU KRÁSNA HÔRKA A REVITALIZÁCIA BEZPROSTREDNÉHO OKOLIA HRADU 

Obnova hradu Krásna Hôrka, ako aj realizácia mnohých novostavieb v podhradí a okolí hradu sa uskutočňuje podľa projektovej dokumentácie…