fbpx
História aj súčasnosť vlakovej dopravy na RUŠŇOPARÁDE

Rušňové depo svoje brány slávnostne otvorí pre návštevníkov 4. a 5. mája 2019. Všetko je už nachystané, bohatý rodinný program aj prehliadka železničnej techniky. Opäť nebude chýbať nostalgický vlak so salónnym vozňom z Maďarska, starobylé parné rušne či historická drezina Škoda 1202. Magnetom bude prerobené Porsche, konštruktéri ho nazvali PORCHELÍNO (auto na koľajniciach), na ktorom sa návštevníci môžu aj povoziť.

Pripravená je ukážka zbrojenia rušňa vodou a uhlím, práce kuriča a ďalšie interaktívne prehliadky. V modelárskych vozňoch nájdete Fantastický svet železnice v malom s jedinečným minisvetom železničných tratí a vlakov.

Na podujatie sa odveziete bezplatne aj cestným vláčikom. Rušňoparáda 2019 pripomenie výročie parného rušňa 498.104 Albatros, ktorý bol uvedený do prevádzky v roku 1954 a venovať sa bude najmä Majstrovstvám sveta v ľadovom hokeji 2019. Naplánovaná je preto spanilá jazda dvoch rušňov VECTRON. V modrej farbe a v špeciálnej úprave pre hokejový IC vlak Macejko.

Ako „modelky na točni“ budú v rámci TOČŇOPARÁDY vystavené na obdiv fanúšikom vlakov najkrajšie nostalgické aj moderné rušne a vozne. 

Program bude nielen na zemi, ale aj vo vzduchu, na nebi sa objavia historické lietadlá, ktoré preletia ponad depo. Rušňoparáda, ako rodinné podujatie, pripravila aj množstvo hier a atraktivít pre deti. Nachystaný je aj gastronomický zážitok – známi kuchári predvedú efektnú a chutnú kuchyňu.



VÝCHOD – VÁŠ CAMP – medzinárodný veľtrh cestovného ruchu Caravan Bike Travel v Nitre 2024

Nadšenie pre karavaning a kempovanie si v ostatných rokoch nachádza stále viac priaznivcov na Slovensku i vo svete. Jediný veľtrh na…

Cestovný ruch v Košickom kraji pokračuje v stabilnom raste. Destinácia Kraj sveta má za sebou úspešné leto a zážitkami nabitý rok 2023

Návrat legendárnej lanovky, moderné umenie na turistických „križovatkách“, obľúbené podujatia, významné infraštruktúrne projekty,…

Projekt REJOICE zmení nevyužitý potenciál rieky Hornád

Nevyužitý potenciál rieky Hornád z hľadiska ekoturizmu sa rozhodli zmeniť partneri projektu REJOICE (RivEr JOurney…