fbpx
(hand)MADE IN KOŠICE REGIÓN

Ak zavítame do mesta, ktoré pre nás nie je bežnou rutinou okukané, často existujú miesta, ktoré s takmer železnou istotou vyhľadáme. Centrum mesta, nejaké tie zaujímavé pamiatky, športoví nadšenci aj štadióny, mnohí z nás dnes už aj nákupné centrá… A sú miesta, kam nás to ťahá z turistickej podstaty automaticky – informačné body.

Ak zamierite do Košického kraja a do samotných Košíc, určite sa zastavte v Regionálnom informačnom bode. Aj tam sa dostanete k mapám a cenným turistickým radám, no neodmysliteľnou súčasťou výletu sú vždy suveníry. (Chcete predsa svojim blízkym doniesť kúsok „zo sveta“, sami sebe minimálne spomienku pripevnenú na dvere chladničky, no nie?) Tunajšie suveníry sú však iné – výnimočné – vyrobené šikovnými ľuďmi v Košickom kraji.

Z jedného miesta v centre Košíc si tak môžeme odniesť predmety, ktoré by sme inak pracne vyhľadávali po remeselníckych dielňach celého kraja. Napríklad – originálne keramické džbániky, misky či hrnčeky od gemerských remeselníkov. Potešiť môžu i podkovičky pre šťastie od skutočných kováčov či tkané koberce priamo z Rejdovej, kde má ich výroba dlhú tradíciu. V Regionálnom informačnom bode si môžete kúpiť aj prírodnú kozmetiku Soaphoria z Veľkých Kapušian, drevené výrobky od Ericha Černaja z Gemerskej Polomy a v neposlednom rade sú tu aj výrobky klientov domovov sociálnych služieb z ich ergoterapie.

Ak si z výletu radi odnášate odevné spomienky, tak práve na tomto mieste si môžete zadovážiť unikátne tričká či mikiny, ktorým dominujú motívy typické pre jednotlivé lokality regiónu. Pre tých, ktorí majú radi „piplačku“ so skladačkami, sú určené papierové modely (v mierke 1:100) Urbanovej veže a Kaplnky sv. Michala.

V Regionálnom informačnom bode tak nájdete nie len obyčajné suveníry. Sú to darčeky, ktoré majú svoj vlastný príbeh, originálny pôvod a ducha Košického kraja.


V Gombaseku sme otvorili ďalšiu zipline dráhu v kraji

V spolupráci s Košickým samosprávnym krajom (KSK) a OZ Pre rozvoj Gombaseku sme úspešne otvorili ďalšiu Zipline dráhu v našom…

Predstavenie nového cezhraničného projektu - Attraction

Zádielska tiesňava je jednou z najobľúbenejších a najnavštevovanejších turistických lokalít v Košickom kraji. Pozývame vás na…

staba

OBNOVA HRADU KRÁSNA HÔRKA A REVITALIZÁCIA BEZPROSTREDNÉHO OKOLIA HRADU 

Obnova hradu Krásna Hôrka, ako aj realizácia mnohých novostavieb v podhradí a okolí hradu sa uskutočňuje podľa projektovej dokumentácie…