fbpx
Dolný Zemplín – zaujímavá dovolenková destinácia

Krajská organizácia cestovného ruchu Košický kraj v spolupráci so Zemplínskou oblastnou organizáciou cestovného ruchu organizuje počas letných mesiacov výstavu s názvom „Dolný Zemplín – zaujímavá dovolenková destinácia“. Jej stála expozícia bude obohatená o interaktívne pozvánky na aktuálne podujatia a živé pozvánky, ktoré sa budú konať pravidelne vo štvrtky od 15.00 do 18.00 hod. v priestoroch Regionálneho informačného bodu na Hlavnej ulici v Košiciach. Každý pätnásty návštevník interaktívnej výstavy získa ZDARMA 3-hodinový vstup do Thermalparku Šírava (počet vstupeniek je obmedzený).

Hlavným cieľom výstavy je predstaviť známy i neznámy región dolný Zemplín ako turistickú destináciu slnka, vody, krásnej prírody, folklóru či špecialít zemplínskej kuchyne. Stále exponáty vizuálne priblížia návštevníkom kultúrne a historické pamiatky, ľudovú architektúru, miesta vhodné na turistiku, kúpanie, zábavu a šport. Nebude chýbať ani ponuka služieb, ktoré budú spríjemňovať pobyt návštevníkom na dolnom Zemplíne.

Je úplne prirodzené, že hlavným turistickým lákadlom tohto regiónu je Zemplínska šírava. Hladina vodnej plochy je však v súčasnosti znížená kvôli rekonštrukcii bezpečnostného prepadu. Región dolný Zemplín však ponúka oveľa viac – novopostavený Thermalpark Šírava, Vinianske jazero, Morské oko, Senianske rybníky, CHKO Vihorlat, drevené kostolíky v Inovciach a Ruskej Bystrej (UNESCO), Viniansky, Brekovský a Jasenovský hrad, Beňatinský travertín (kameňolom), Zemplínske múzeum, Hvezdáreň, Gitarové múzeum, Tokajskú vinohradnícku oblasť a v neposlednom rade Michalovce, mesto v srdci Zemplína.

Nechajte sa inšpirovať a príďte na výstavu „Dolný Zemplín – zaujímavá dovolenková destinácia“ a navštívte región, ktorý vám má čo ponúknuť.

Autor: KOCR KK a ZOOCR


Predstavenie nového cezhraničného projektu - Attraction

Zádielska tiesňava je jednou z najobľúbenejších a najnavštevovanejších turistických lokalít v Košickom kraji. Pozývame vás na…

staba

OBNOVA HRADU KRÁSNA HÔRKA A REVITALIZÁCIA BEZPROSTREDNÉHO OKOLIA HRADU 

Obnova hradu Krásna Hôrka, ako aj realizácia mnohých novostavieb v podhradí a okolí hradu sa uskutočňuje podľa projektovej dokumentácie…

Hokejová liga majstrov na Kraji sveta

Športoví fanúšikovia nielen z Košíc a Košického kraja sa v týchto týždňoch tešia z významnej športovej udalosti.…