fbpx
Dizajn Hotel Košice

Projekt komunikovaný pod názvom „Different Rooms“ je unikátny prepojením kultúry a kreatívneho priemyslu s presahom do cestovného ruchu. Cieľom je oživenie a zatraktívnenie podnikateľského prostredia využitím kreatívneho potenciálu umeleckej sféry.

Pretvorením 5 hotelových izieb v 5 rôznych košických hoteloch sa podarilo vytvoriť synergiu medzi hotelmi samotnými, ale aj medzi lokálnymi umelcami, ktorí ich vytvárali.

Každá izba má svoj vlastný príbeh, ktorý sa prepája do jedného spoločného zachytávajúceho spoločenskú, umeleckú a kultúrnu atmosféru mesta Košice. Jedna z izieb v hoteli Zlatý Dukát bola vytvorená vďaka podpore z Grantového programu Krajskej organizácie cestovného ruchu Košický kraj. Výstupom je dizajnová izba s témou Košického zlatého pokladu, ktorý je známy v európskom meradle. Realizátorom je architekt Ing.arch. Štefan Pacák z KOPA s.r.o., ktorý je jednou z najvýznamnejších osobností košickej architektúry.

Cieľ projektu, vytvoriť produkt zážitkového charakteru a prehĺbiť záujem verejnosti o kultúrne a historické dedičstvo Košíc, ako aj zatraktívniť návštevu mesta ubytovaním v dizajnovej hotelovej izbe sa podarilo naplniť. Špeciálne vytvorená izba spája históriu a súčasný dizajn. Spoločne s ďalšou ponukou hotela a výhodami vo forme zľavnených či bezplatných turistických služieb a ponúk, ktoré návštevník získava objednaním izby, je vytvorený unikátny produkt cestovného ruchu. Momentálne je táto izba v rámci projektu jednou z najpredávanejších a najobľúbenejších.

Projekt atraktívnym a unikátnym spôsobom približuje návštevníkom históriu a atmosféru mesta Košice. Spolu s ďalšou zvýhodnenou turistickou ponukou pri objednaní dizajnovej izby, vytvoril zaujímavý a jedinečný produkt cestovného ruchu s presahom do kreatívneho priemyslu a umenia.



Projekt REJOICE zmení nevyužitý potenciál rieky Hornád

Nevyužitý potenciál rieky Hornád z hľadiska ekoturizmu sa rozhodli zmeniť partneri projektu REJOICE (RivEr JOurney…

staba

OBNOVA HRADU KRÁSNA HÔRKA A REVITALIZÁCIA BEZPROSTREDNÉHO OKOLIA HRADU 

Obnova hradu Krásna Hôrka, ako aj realizácia mnohých novostavieb v podhradí a okolí hradu sa uskutočňuje podľa projektovej dokumentácie…

Hokejová liga majstrov na Kraji sveta

Športoví fanúšikovia nielen z Košíc a Košického kraja sa v týchto týždňoch tešia z významnej športovej udalosti.…