fbpx
Ako sme v Düsseldorfe lákali Nemcov na východ

Letecké cestovanie je stále dostupnejšie a fakt, že v Košiciach máme druhé najväčšie letisko na Slovensku, nám túto možnosť cestovania len umocňuje. Nové priame linky sú výzvou aj pre nás, aby sme zahraničným turistom ukázali to najlepšie, čo náš región ponúka. Preto sme využili inauguračný let Košice – Düsseldorf a do metropoly na západe Nemecka sme doniesli kúsok nášho kraja.


Naša malebná krajina je v očiach zahraničných turistov stále atraktívnejšia. Dokazujú to nielen fotky na sociálnych sieťach, ale aj štatistické ukazovatele za rok 2018, keď počet nemeckých návštevníkov v našom kraji narástol o 30%. Dopomohla k tomu aj priama letecká linka Košice – Düsseldorf, prevádzkovaná leteckou spoločnosťou Eurowings. Tá bola, žiaľ, pred letnou sezónou 2019 pozastavená, no na jeseň 2019 ju opäť spustili. 

Práve tento impulz nás doviedol do Nemecka, aby sme zorganizovali prezentáciu s názvom ,,Discover Košice Region and Northeast Slovakia by Eurowings”, teda Objavte Košický kraj a severovýchod Slovenska,  a priblížili tak odbornej verejnosti v Nemecku našu destinácie. V spolupráci s partnermi – Letiskom Košice, Krajskou organizáciou cestovného ruchu Severovýchod Slovenska, MDaVSR – zahraničné zastúpenie CR v Berlíne, Hotelom Metropol, OOCR Vysoké Tatry a leteckou spoločnosťou Eurowings sme priamo v Nemecku mohli posilniť povedomie o obnovenom leteckom spojení a následnej možnosti spoznať východné Slovensko.

Prezentácia Košického kraja v Düsseldorfe 28. októbra 2019

Celá prezentácia bola určená predovšetkým pre médiá, cestovné kancelárie a iné organizácie činné v cestovnom ruchu. Hovorili sme najmä o značke destinácieUNESCO NA DOSAH, ktorá vyzdvihuje unikátnu dostupnosť až 18 pamiatok UNESCO do 100 minút z Košíc. Samozrejme, nezabudli sme ani na destinácie ako Tokaj, Spiš, Gemer či Zemplín, a Slovenský Raj. Okrem prezentácie zaujala účastníkov eventu aj nezameniteľná chuť tokajského vína, ktoré sme si pre nich pribalili na cestu.

Vzťahy so zahraničím rozvíjame ďalej a o podobných akciách vám na našom webe radi dáme vedieť aj nabudúce.


Predstavili sme novú ponuku školských výletov do krajiny Haravara a jednodňových autobusových výletov pre rok 2024

Náš Regionálny informačný bod priniesol svoju rozmanitú ponuku aktivít pre nadchádzajúcu turistickú sezónu 2024. Okrem tradičných…

Predstavenie nového cezhraničného projektu - Attraction

Zádielska tiesňava je jednou z najobľúbenejších a najnavštevovanejších turistických lokalít v Košickom kraji. Pozývame vás na…