fbpx
Zimná edícia Ľadového expresu štartuje sériu mimoriadnych vlakových spojení

Turistickí nadšenci a vyznávači aktívneho životného štýlu aj počas zimy budú môcť využiť špeciálny turistický vlak. Po vzore letného vydania, zimná edícia Ľadového expresu bude priamym spojením Košíc s Národným parkom Slovenský raj. Konečnou stanicou bude Červená skala.

V zime je síce Dobšinská ľadová jaskyňa zatvorená, no jej okolie ponúka viacero zaujímavých miest na zimnú turistiku či lyžovanie, o ktorých možno mnohí ani nevedia. Aj preto vlak zastaví v zastávkach pri lyžiarskych strediskách Mlynky Gugel a Biele vody, SKI Mraznica a SKI Telgárt. Celá lokalita tiež ponúka dobré možnosti pre bežecké lyžovanie

Vlak bude premávať počas piatich sobôt od 2. februára do 2. marca 2019. Cestovné lístky si záujemcovia môžu kúpiť cez web www.kosiceregion.com alebo osobne v Regionálnom informačnom bode v Košiciach.

Zimná edícia Ľadového expresu je prvým zo štyroch mimoriadnych turistických spojení, ktoré budú z Košíc premávať počas nasledujúcich mesiacov. V apríli a máji sa cestovatelia môžu tešiť na Gemerský expres, počas letných mesiacov to bude osvedčená letná verzia Ľadového expresu na juh Slovenského raja a v septembri, v čase vinobrania, sa do Tokajskej vinohradníckej oblasti odvezú Tokajským expresom.



VÝCHOD – VÁŠ CAMP – medzinárodný veľtrh cestovného ruchu Caravan Bike Travel v Nitre 2024

Nadšenie pre karavaning a kempovanie si v ostatných rokoch nachádza stále viac priaznivcov na Slovensku i vo svete. Jediný veľtrh na…

TLAČOVÁ SPRÁVA: BirdTour: Rozkvet ekoturizmu v srdci Európy, s unikátnym pohľadom na vtáctvo

Spojenie prírody a turizmu s myšlienkou oživiť a zatraktívniť prihraničný región prináša medzinárodný projekt s názvom…

Projekt REJOICE zmení nevyužitý potenciál rieky Hornád

Nevyužitý potenciál rieky Hornád z hľadiska ekoturizmu sa rozhodli zmeniť partneri projektu REJOICE (RivEr JOurney…