fbpx
V Londýne nás bolo nielen počuť, ale aj vidieť!

Hlavné mesto Veľkej Británie sa pred pár dňami stalo dejiskom prestížneho veľtrhu cestovného ruchu WTM (World Travel Market). Na jeho jubilejnom 40. ročníku sme nechýbali ani my, aby sme v rámci národného stánku odprezentovali Košický kraj. V spolupráci s ďalšími vystavovateľmi zo Slovenska sme mohli kvalitne a vo veľkom štýle ukázať to najlepšie, čo môžeme v rámci turizmu ponúknuť. 

Prezentácia Košického kraja na World Travel Market London 2019

Veľtrh cestovného ruchu WTM je lídrom na trhu globálnych podujatí v odvetví cestovného ruchu a je určený výhradne odborným návštevníkom („business to business“). Jeho súčasťou sú odborné semináre, prezentácie popredných expertov z oblasti turizmu, diskusie o najnovších poznatkoch a trendoch v segmente cestovného ruchu. V porovnaní s predchádzajúcim ročníkom sa veľtrhu zúčastnilo množstvo nových vystavovateľov a impozantný bol aj nárast v sektore technológií a on-line marketingu. 

#IDEASARRIVEHERE

Osobne sme sa stretli so zástupcami rôznych cestovných kancelárií, vydavateľstiev, ale aj influencermi. Cieľom tohto veľtrhu bolo okrem prezentácie Košického kraja načerpať nové inšpirácie, získať prehľad o aktivitách udržateľného turizmu a nadviazať nové partnerstvá. 

Jednou z hlavných tém, spomínaných na prednáškach bol udržateľný turistický ruch. Na pódiach sa vystriedalo niekoľko odborníkov z rôznych kútov sveta, ktorí sa zamerali práve na udržateľnosť, no z rôznych pohľadov. Veľmi zaujímavým spôsobom tento problém popísal írsky spoluzakladateľ spoločnosti Loop Head Tourism – Cillian Murphy. Počas svojho dlhoročného pôsobenia v turizme dospel k záveru, že trvalo udržateľný cestovný ruch je možné vytvoriť iba prioritným zapojením komunity. Veľmi prínosným bol pre nás aj seminár fínskej expertky na turizmus Liisi Kokkarinen, ktorá súčasne vedie projekt  ‚Sustainable Arctic Destination‘. S nadšením sme si vypočuli jej rozprávanie, skúsenosti a nápady, ako posunúť cestovný ruch do ešte udržateľnej budúcnosti. 

National Geographic Travel – „No crowds, no hurry“

Potešila nás prítomnosť zástupcov zo svetovo známeho magazínu o cestovaní – National Geographic Traveler. Tí v rámci svojej prezentácie ukázali verejnosti výtlačok decembrového čísla, ktorého súčasťou je aj reklama našej destinácie so sloganom “No crowds, no hurry”. 

Celý stánok sa niesol v duchu “TRAVEL IN SLOVAKIA – GOOD IDEA” a návštevníci sa v ňom zoznámili s TOP destináciami na Slovensku a možnosťami, ako tráviť aktívnu, ale aj pasívnu dovolenku. Okrem iného sme všetkým prítomným predstavili, samozrejme, nefalšovaný slovenský folklór, tradičné jedlá a najlepšie národné vína.

Náš tím Košice Región Turizmus sme počas WTM spojili s ďalšími subjektmi cestovného ruchu pôsobiacimi na Slovensku a spoločne s Bratislava Tourist Board, E-Travel Slovakia Incoming Services, Flora Tour, s.r.o., TOUR4U, s.r.o., Národný salón vín Slovenskej republiky, OOCR Vysoké Tatry, Best Slovakia Travel s.r.o., Slovenské liečebné kúpele Turčianske Teplice, a.s.

Naša cesta za reprezentáciou Košického kraja nekončí. O ďalších cestách vás budeme informovať opäť.


Expozícia VÝCHOD - VÁŠ CAMP na Caravan Bike Travel 2024

Košický a Prešovský samosprávny kraj (v rámci svojich krajských organizácií cestovného ruchu Košice Región Turizmus a Severovýchod…

Aj remeslo prináša nezabudnuteľný zážitok

Cestovný ruch funguje dobre, ak sa spolieha predovšetkým na to, čo je dostupné lokálne. Turistov zaujíma všetko, čo vychádza z miestnych…