fbpx
Tureckí tour-operátori objavujú krásy regiónu

Košice, 12.2.2018

FAMTRIP sa v destinácii Košice región začal príchodom tureckých tour-operátorov vlakom z Budapešti, kde sídli ich cestovná kancelária. Táto poznávacia cesta sa zrealizovala v spolupráci s leteckou spoločnosťou Turkish Airlines a OOCR Visit Košice. Tour-operátori počas pobytu objavovali atraktivity košického regiónu vhodné pre jednodňové fakultatívne výlety z Košíc.

Ich pobyt začal inšpekciou hotelov s väčšími ubytovacími kapacitami v meste Košice t.j. Kongres hotel ROCA a následne hotel Bankov. Počas obedu spolu so zástupcami tureckých aeroliniek a zástupcom Košice Región Turizmus (KRT) prediskutovali možnosti budúcej spolupráce. Následne sa skupinka presunula do vinohradníckej oblasti Tokaj, konkrétne do vinárstva J&J Ostrožovič, kde si tureckí tour-operátori prehliadli možnosti ubytovania a ďalšiu vybavenosť v oblasti. Nechýbala prehliadka vínnej pivnice spojená s prezentáciou vzoriek tokajského vína a podujatí v tejto oblasti.

Druhý deň vyrazili spoznávať región GEMER. Prvou zastávkou bola naša perla kultúry, kaštieľ rodiny Andrássy v Betliari, cestou ich pozornosti neuniklo Mauzóleum rodiny Andrássy ani hrad Krásna hôrka. Predstavili sa im aj ďalšie atraktivity v okolí ako napr. jaskyne zapísané do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Celou cestou sa rozoberali možnosti ako zostaviť fakultatívne výlety pre ich cieľovú skupinu. Cestou späť do Košíc nechýbala zastávka na mieste vychýrenom svojou tradičnou kulináriou – Granárium v Jablonove nad Turňou. Naši hostia si prezreli celý areál ako aj ubytovacie kapacity. Predstavili sa im možnosti oddychu v okolí, ochutnali jedinečnú lokálnu kuchyňu a následne sa vrátili do Košíc, kde si prešli miesta vhodné pre nákupný turizmus.

V priebehu dvoch dní mali tour-operátori možnosť objaviť krásy blízkeho okolia Košíc, sformovať a odkomunikovať možnosti spolupráce s lokálnymi aktérmi CR. Vybraná ponuka ich doslova očarila, okrem organizovania fakultatívnych výletov zvažujú aj zrealizovanie „team building“ aktivity pre svoju CK práve v našom regióne. Nešetrili slovami chvály a my sa už teraz tešíme na spoluprácu a príliv turistov z Turecka.



TLAČOVÁ SPRÁVA: BirdTour: Rozkvet ekoturizmu v srdci Európy, s unikátnym pohľadom na vtáctvo

Spojenie prírody a turizmu s myšlienkou oživiť a zatraktívniť prihraničný región prináša medzinárodný projekt s názvom…

Otvorenie cezhraničného projektu BirdTour

Pri príležitosti predstavenia nového cezhraničného projektu vo významnej ornitologickej lokalite Senianske rybníky Vás pozývame na jeho…

Halov močiar

Prídeme oň? Halov močiar - domov vzácnych a ohrozených druhov.

https://www.youtube.com/watch?v=ge7duJiV5FE "Keď sa povie Halov močiar, predstavím si mokraď plnú života. Priamo na tejto lokalite…