fbpx
Nostalgické jazdy vlakom za pamiatkami sa rozšíria na celý východ

Po minuloročnom úspechu nostalgických jázd vlakomich naša organizácia Košice Región Turizmus rozširuje mimo Košického kraja.

Jazdy za pamiatkami UNESCO sa minulý rok osvedčili. V harmonograme bolo šesť takýchto nostalgických jázd, ktoré vždy začínali v Košiciach a ich hlavným cieľom bola vždy iná pamiatka svetového dedičstva UNESCO v našom regióne. Cestujúci, ktorí s nami týmito nostalgickými vlakmi vyrážali, mali vždy možnosť spoznať nielen konkrétnu pamiatku, ale aj zaujímavé miesta v okolí. Pridávali sme k hlavnej pamiatke aj ďalšie možnosti výletov v okolí, aby z prestíže danej pamiatky mohlo ťažiť aj okolie.

Výlety mali úspech a boli vypredané vždy už týždeň pred termínom, preto sme rozhodli v nich pokračovať a rozšíriť ich.

Okrem jázd, ktoré budeme organizovať z Košíc, sa pridajú aj jazdy, ktoré budú začínať mimo nášho regiónu. Bude to niekoľko jázd, ktoré pôjdu z Humenného.

 

Program na tento rok :

Prvý výlet vlakom, 1. mája, sa uskutoční z Humenného cez Michalovce, Trebišov až do Košíc a bude spojený s oslavami Dňa mesta Košice.

Hneď na to, 5. mája, sa už pôjde skutočne za UNESCOM. Vyrazíme z Košíc a hlavným motívom jazdy je „Za majstrom Pavlom“, čiže sa pôjde na Spiš a do Levoče.

Ďalšie jazdy až do septembra budú napríklad k Spišskému hradu, Dobšinskej ľadovej jaskyni, na Gemer či do Jasova.

Všetky potrebné informácie nájdete na internetovej stránke http://www.unesconadosah.sk/.


Cestovný ruch v Košickom kraji pokračuje v stabilnom raste. Destinácia Kraj sveta má za sebou úspešné leto a zážitkami nabitý rok 2023

Návrat legendárnej lanovky, moderné umenie na turistických „križovatkách“, obľúbené podujatia, významné infraštruktúrne projekty,…

Aj remeslo prináša nezabudnuteľný zážitok

Cestovný ruch funguje dobre, ak sa spolieha predovšetkým na to, čo je dostupné lokálne. Turistov zaujíma všetko, čo vychádza z miestnych…