fbpx
Letecké dni 2024 s našou účasťou

Letecké dni Košického kraja 2024, ktoré sa konali 7. a 8. septembra 2024 na košickom letisku, boli najväčšou a jedinou leteckou šou na Slovensku v tomto roku. Podujatie zorganizoval Aeroclub Košice o.z. spolu s Košickým samosprávnym krajom a našou organizáciou Košice Región Turizmus prostredníctvom finančnej podpory grantového programu Terra Incognita.

Aj tentoraz prilákalo podujatie tisíce návštevníkov z celej krajiny i zahraničia. Počas dvoch dní si diváci mohli vychutnať fascinujúce letecké ukážky špičkových akrobatov z viacerých európskych krajín, vrátane Slovenska, Maďarska, Poľska, Rumunska, Česka, Talianska a Litvy.

Neprehliadnuteľný oranžový stánok organizácie Košice Región Turizmus bol k dispozícii návštevníkom celý víkend, kde okrem možnosti zasúťažiť si v kvíze o zaujímavé ceny z regionálneho cestovného ruchu, mohli diváci získať aj úžasnú fotografiu s tematikou Leteckých dní z pripravenej fotobúdky.

Radosť pre deti priniesli na podujatie okrem leteckého umenia aj maskoti detského programu organizácie Košice Región Turizmus s názvom Haravara, ktorí na mieste vykonávali animátorské aktivity a fotili sa s deťmi.

Medzi najväčšie lákadlá pre dospelých zase patrili premiérové vystúpenia lietadiel – poľskej stíhačky TS-11 Iskra a slovenského vojenského lietadla C27J Spartan a tiež nezabudnuteľné vystúpenie majstra sveta a Európy v leteckej akrobacii Jurgisa Kairysa so svojím lietadlom Su-31. Na oblohe sa predviedli aj stálice ako sovietska stíhačka MiG-15, poľská letecká skupina Fundacja Eskadra a maďarský akrobat Zoltán Vereš.

Program obohatili simulované vzdušné súboje, pyrotechnické efekty, a ukážky zo strany Vzdušných síl OS SR. V sprievodnom programe nechýbali atrakcie pre rodiny, ako prehliadka monopostu F1, bubnová show a ďalšie aktivity. Podujatie malo aj charitatívny rozmer, pričom organizátori spolupracovali s organizáciou Úsmev ako dar na podpore rodín v núdzi. Výnimočná atmosféra a prepojenie leteckej histórie s modernou technológiou z podujatia spravili nezabudnuteľný zážitok pre všetkých nadšencov letectva.


Nové diela projektu Umenie na mieste X

V rámci projektu Umenie na mieste X, vyhlasovaného krajskou organizáciou cestovného ruchu Košice Región Turizmus, vznikli v roku 2024 nové,…

Expozícia VÝCHOD - VÁŠ CAMP na Caravan Bike Travel 2024

Košický a Prešovský samosprávny kraj (v rámci svojich krajských organizácií cestovného ruchu Košice Región Turizmus a Severovýchod…

VÝCHOD – VÁŠ CAMP – medzinárodný veľtrh cestovného ruchu Caravan Bike Travel v Nitre 2024

Nadšenie pre karavaning a kempovanie si v ostatných rokoch nachádza stále viac priaznivcov na Slovensku i vo svete. Jediný veľtrh na…