fbpx
Lanovka na Geravy má za sebou prvý rok od jej opätovného spustenia

Zrekonštruovaná historická lanovka na Geravy v Slovenskom raji oslávila aj vďaka Krajskej organizácii cestovného ruchu Košice Región Turizmus prvý rok úspešnej obnovenej prevádzky. Pri tejto príležitosti sme v spolupráci s Košickým samosprávnym krajom predstavili čísla návštevnosti za uplynulý rok na tlačovej besede priamo v priestoroch lanovky. 

Prevádzkovateľ očakáva, že záujem o túto unikátnu atrakciu prekoná aj rekordy z minulosti. Lanová dráha Dedinky – Geravy získala certifikáciu pre trvalé používanie a splnila všetky technické očakávania. Jej rekonštrukcia bola náročná, no úspešná, čo potvrdzuje neustály záujem návštevníkov.

Predpokladá sa, že tento rok počet prepravených pasažierov prekročí 25 tisíc, čo je dôkazom trvalého záujmu o lanovku aj iné aktivity v obci. Lanovka hrá dôležitú úlohu v rozvoji cestovného ruchu na južnej strane Slovenského raja a Košice Región Turizmus zaznamenal pozitívne reakcie nielen od domácich, ale aj zahraničných návštevníkov aj odborníkov, ktorí označujú lanovku za unikát v medzinárodnom turizme.

 


Expozícia VÝCHOD - VÁŠ CAMP na Caravan Bike Travel 2024

Košický a Prešovský samosprávny kraj (v rámci svojich krajských organizácií cestovného ruchu Košice Región Turizmus a Severovýchod…

TLAČOVÁ SPRÁVA: Zádielska tiesňava sa teší z noviniek, ktoré podporia turistickú infraštruktúru celej doliny

Nové informačné centrum pri vstupe do Zádielskej tiesňavy a 3 metre vysoké drevené sochy Haravarkov pri Zádielskej chate sú výsledkami…

Projekt REJOICE zmení nevyužitý potenciál rieky Hornád

Nevyužitý potenciál rieky Hornád z hľadiska ekoturizmu sa rozhodli zmeniť partneri projektu REJOICE (RivEr JOurney…